Code Geel

Vanwege de windverwachting is de tocht naar Vlietland afgeblazen maar een stel idioten (niet mijn woorden) steekt alsnog om 9 uur van wal om de elementen te trotseren. Na een proefrondje op de plas (‘als het niet lukt om terug bij de club te komen gaan we weer naar huis’) varen we via de Meerburgerwatering richting Zoeterwoude. Het is zwaar maar we komen tenminste vooruit en jawel, we halen de Bakkersloot die toegang geeft tot het Vlietland. Schuimkoppen op de golven, we overleggen even wat te doen. Dan gaan we verder tegen de wind in naar een steiger in de luwte van het eilandje midden op de plas. Na een korte stop laten we ons door de wind meevoeren naar het strandje aan de overzijde voor de lunch. Niet de aangekondigde soep (die zou van de lepel waaien), salade en slagroomgebak, maar gewoon boterhammen, koffie en thee. Alex is hier bekend en leidt het drietal (een vierde deelnemer is voortijdig afgehaakt) naar een plek in de luwte.

Woeste golven en heuse brekers aan lagerwal zorgen voor een natte instap en problemen voor Rob om de boeg de goede kant op te draaien. Alex heeft er geen moeite mee want hij heeft een nieuwe boot met roer, nou ja vastgetaped dan. Dansend op de golven bereiken we de Bakkersloot. Hadden we twee uur nodig voor de heenweg, de weg terug naar de club wordt in een uur afgelegd met twee vingers in de neus.

Jaap (foto’s van Alex)

This entry was posted in Verslagen, Vlakwater. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.