Kanokamperen aan de Nieuwkoopse Plassen

Kanokamperen aan de Nieuwkoopse Plassen

Dit weekeinde was bedoeld om de beginnende kanokampeerders kennis te laten maken met deze discipline. Echter, slechts 1 beginner had zich aangemeld de rest waren ervaren kanokampeerders.
Helaas had onze camping aan het Zuideinde de reservering geannulleerd wegens verbouwings werkzaamheden. Gelukkig konden we terecht op kampeerhoeve Koole, in het Noorden. Een mooie camping met ook een hut voor niet kampeerders. De tocht werd daardoor wel 5 kilometer langer.
Op zaterdag werd de route club, WijdeAa, Alphen, Zwammerdam, Zuideinde, Noorden gevaren, in totaal 32 kilometer. Het kleine kanosteigertje van de camping was wat moeilijk te vinden. Net voor het eind van de officiële electro kanoroute, linksaf een sloot in. Helaas hadden we de verkeerde afslag genomen maar wist Jaap d.m.v. het ontmantelen van een ponton-brug ons toch een doorgang te verschaffen. Dit is  een mooi stukje onbekend kanowater.
Zondag de route via enkele smalle vaarten terug naar het Zuideinde. Hier we kwamen we vast te zitten in een rietsloot, dankzij de navigatieapp van Adri konden we toch de doorgang vinden.  Hierna overgedragen bij de Zuidplas op de Grote Wetering richting Alphen, een tocht door een karakteristiek polder landschap. Na een pauze bij de Alphense kano-vereniging overgedragen op het Aarkanaal en dan via de Leidsevaart richting de Braassem. Het vaarwater langs de Woudsedijk Zuid onder de Braassem is pas weer bevaarbaar gemaakt. Heerlijk in de luwte terug gevaren via de wijde Aa naar de club.

Een geslaagd weekeinde met toch ook wat leer momentje voor de beginnende kanokampeerder.

Deelnemers: Adri Jacqline Julienne Berend Jaap Jan-Cees
Datum : 13 en 14 mei 2023

This entry was posted in Algemeen, Vlakwater. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.