Opening Vlakwaterseizoen 2023

2 april : Opening Vlakwater seizoen 2023.

 

Vandaag is het vlakwaterseizoen 2023 geopend met de traditionele koude handen tocht.  Met een gevoelstemperatuur van 2 graden werd de naam eer aangedaan.  Vertrek was om 10 uur vanuit de club.

Met een groep van 10 werd koers gezet naar het Joppe, het eerste plan om naar de Kaag te varen werd wegens een  gure wind NO 4 geskipt. Voor enkelen de eerste peddelslagen van het jaar, voor anderen een continuering van het wintervaren.  Dankzij de klimatologische verandering waar we ons nu in bevinden,  wordt er nu ook in de winter door velen doorgevaren.  (toch nog een positief klimaat puntje).

Via de Dwarswetering, Zijl en Groote Sloot naar het strandje aan het Joppe. Aldaar in het ondertussen doorgebroken zonnetje met opgewarmde handen een door Jos  meegebrachte lekkernij genuttigd.  De banden werden aangehaald en de plannen voor het nieuwe seizoen  uitgebreid besproken.

Vanaf het Joppe via de Leede door Warmond en de Rijsburgersingel naar de Morspoort in Leiden , waar de 2de  pauzeplaats in het park de Put, en hier de volgende lekkernij, ditmaal verzorgd door Jacqueline. Gevolg hiervan wel:  volle lunchboxen op de terugweg naar Leiderdorp.  Op de Oude Rijn verliet Alex de groep om nog even extra rondje maken van naar ik veronderstel minimaal 40 km.

Bij terugkomst op de club om 1500 uur,  bleek zich een groepje leden te hebben verzameld wat weer aanleiding gaf voor gezellige onderonsjes. En het bleef nog lang onrustig op de club , al was de vaarleider ondertussen huiswaarts.

Al met al een geslaagde tocht van ongeveer 20 km met een lekker zonnetje. Het is hopelijk een voorbode wat ons dit seizen te wachten staat.

Groet,  Jan Cees                                                                                                                                     foto’s Jos

 

This entry was posted in Verslagen, Vlakwater. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.