11 maart 2023. Klusdag, zeequiz en kort de presentatie van het nieuwe vaarseizoen

Door Sophie

David komt aangevaren en staat te popelen om aan het werk te gaan, terwijl de anderen nog praten met een kop koffie in de hand, veel mensen hebben elkaar al een tijd niet gezien. Hij zal gaan schoonmaken en nieuwe sponzen knippen.

Freek en Rein vertrekken naar hun werkplaats om aan de trailer ‘ons kindje’ te sleutelen, die zien we de rest van de dag niet terug.

Arjan is ziek en brengt de pet, die Marian – opruimen, koffie zetten, afwassen, opruimen, koffie zetten, afwassen- later, tijdens de quiz, zal winnen.

Berend de Koning veegt en Berend Timmer zaagt, en timmert, een kistje voor de Groenland peddels, hij strooit zaagsel daar waar net geveegd is. Geen zorg, Berend ruimt het weer op. (Berend zegt dat het niet timmeren was wat hij deed maar schroeven, ik mag het grapje laten staan.)

Erna werkt aan de grote tafel, zij knipt en plakt stickers op nieuw materiaal en neemt klussen mee naar huis, waar haar industriële naaimachine staat.

Mark komt tussen het voetbal van zijn zoon en het afzwemmen van zijn dochter door langs om het oefenmateriaal te bekijken met Manon, de laatste eindjes van de grootwater overdracht.

Dirk bevestigt spanbanden om polyethyleen kajaks in op te hangen zodat die niet doorzakken.

Jaap controleert de spatzeilen en hangt ze bij de bijbehorende boten.

Manon en Birgit zoeken zwem-vesten uit op bruikbaarheid en ordenen de peddels. Zwemvesten en peddels verplaatsen zij naar de andere loods, meer ruimte en overzicht daar.

Hilde loopt rond met een paarse plumeau terwijl Mathijs zich op de zonnige steiger over een stapel oude zwemvesten buigt. Hij haalt de bruikbare onderdelen er af, de rest mag weg.

Bram vervangt vergane elastieken. Op het einde van deze dag presenteert hij het zomerprogramma, voornamelijk bieden wij toegankelijke tochten voor de nieuwe leden, meer ervaren leden kunnen altijd spontaan een tocht organiseren en anderen uitnodigen.

Gerard krijgt een lift naar de supermarkt zodat hij, onthand nu zijn auto in de garage staat, de voorraden van de bar kan aanvullen.

Saskia helpt Sophie bij het voorbereiden van de zeequiz en stort zich op de laatst beschikbare bezem om nog even fysiek bezig te zijn.

Sophie noteert veranderingen en aandachtspunten voor De Rijnvaarder. Later zal zij de quiz presenteren, in het Zeeuws. Wie van de zee houdt spreekt Zeeuws.

Frank leidt de boel, doet boodschappen, verkoopt en passant Sophie’s Merener en inventariseert wat de kajaks aan zorg nodig hebben. Dat wordt weer klussen.

This entry was posted in Algemeen, Grootwater. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.