Wintertocht, nieuwjaarsduik en borrel

Na weken van regen breekt de zon door. Amber, jonge Berend, Frank, Alex, Mathijs en Sophie varen naar de Vlietlanden. Onderweg komen zij de roeiende Sonja tegen. Aanlanding bij het naaktstrand waar één naakte vrouw een duik neemt. Alex heeft haar gespot en zal later een roofvogel in een struik spotten.

 

Frank heeft de tocht zo uitgezet dat op de heenweg de huizen de wind vangen en op de terugweg de wind ons een zetje geeft. Op de club verzamelen zich nieuwjaarsduikers en aanmoedigers met Rein en Julit op het water en de rest op het land. Matijs staat klaar met winterjas en schoenen aan, alsof hij vanochtend vergeten is om zijn broek aan te trekken.

Kersverse voorzitter Marijke ramt met een flessenopener op een metalen bakje waarop Matijs, zonder winterjas, de voorheen roeiende Sonja, Jan, Frank, Saskia en Sophie het water instormen, duiken, en in één beweging door rennen richting clubhuis voor de oliebollen, glühwein en chocolademelk met slagroom.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.