Blokzijl juni 2022

Dit jaar was gekozen voor een 3 daagse tocht vanuit  camping ‘Tussen de Diepen’ in Blokzijl.

Vrijdag middag vertrokken vanaf de club, Jos met de trailer. Op de camping 4 maal een tent en een Chalet voor 5 personen.  In totaal voor 11 personen. Na aankomst onder leiding van chef-kok Elly een heerlijke maaltijd gemaakt die gretig aftrek vond. In de avond alvast wat proefgevaren richting de sluis van Blokzijl.

Sluis van Blokzijl met terras Sluiszicht

Avondrood Blokzijl

 

De 1e dag:
De klassieke Weerribben tocht vanuit Blokzijl via het plaatsje Nederland (alwaar een bezoek aan de vogelhut) naar Ossenzijl.  Heen door een open landschap, terug door een omsloten natuur gebied. Afgesloten met een goed glas op het beruchte terras bij Muggenbeet.  Gelukkig lieten de muggen het dit jaar aardig afweten. Onderweg ontmoeting met een heuse slang.

Type slang?

Riet voor de daken

 

 

Op de pauze plaats

In de avond op het terras aan de sluis gezeten waar er ook een optreden was van vertolkers van het Amsterdamse lied.

De 2e dag:

Een flinke vaartocht vanuit Blokzijl over het Giethoornse meer naar Giethoorn. De dag begon regenachtig wat een leuke sfeer gaf in het natuurgebied vlak voor Giethoorn.  Via het meertje wat achter de hoofdvaart ligt en een stop op het aldaar gelegen eiland  een stukje toeristische route gepakt. Het aantal vaarders uit Azië was beperkt dus ongelukken bleven uit.

Na de pauze via de stille Zuidplas en de Belterwijde naar de Beulakerwijde.  Ondertussen was de wind wat toegenomen naar 3 a 4.  Hierdoor was het wel even door peddelen met golven van opzij. Achteraf misschien iets teveel van het goede voor een vlakwater tocht.      Na in de verte de toren van het verdronken dorp de Beulakker te hebben gepasseerd,
en een zoektocht naar de theeschenkerij de Wieden, hebben we aldaar genoten van huisgemaakte lekkernijen.

Theeschenkerij de Wieden

Wrap time

 

Hierna nog 10 kilometer terug naar Blokzijl. Al met al toch weer 35 km en voor sommigen een  persoonlijk record.
Bij terug komst weer een maaltijd van Elly. Dit keer heerlijke wraps.

 

 

Jos was ondertussen huiswaarts gekeerd  en had de spanbanden nog in de auto liggen wat even tot consternatie leidde, namelijk hoe de volgende dag met de boten te vertrekken?  Gelukkig  bleek hij alweer onderweg terug te zijn en in Lelystad konden we de banden weer in ontvangst nemen. Dank Jos!

Dag 3:

Met de trailer achter de auto van van Marijke naar Ossenzijl gereden. Vanuit hier een tocht over de Linde (grens Overijssel Friesland), naar de Driewegsluis.                                                                      Na een horror verhaal van de sluiswachtster (over vreselijke stromingen) toch maar besloten om over te dragen i.p.v. te schutten.

Driewegsluis

Relaxmoment

 

 

 

 

 

 

 

Hierna overgedragen bij het antieke sluisje aan de  Scheene. Dit is een Anton Piek waardig stukje water met een heuse ooievaars kolonie. Het laatste stuk nog even zoeken naar de uitgang, waarna nog 300 meter overdragen (met kanokar) of door een rietsloot ploegen.

Ergens tijdens de tocht

Hierna werd de terugreis naar Leiden weer aanvaard, alwaar we om 7 uur arriveerden.      Al met al weer een geslaagd weekend. Reuze gezellig en tot volgend jaar!

Namens de vlakwater commissie,

Jan Cees

 

 

Data: Blokzijl

Periode: 17/ t/m 20 juni  2021

17/06 Avondtocht Giethoornse meer,  18/06 Blokzijl-Ossenzijl, 19/06 Blokzijl-Giethoorn, 20/06 Scheene

Deelnemers: Amber,Adri,Elly,Hilde,Jaap,JanCees, Jacqueline, Jos,Julienne, Marijke,Mathijs

 

Routes:

Scheene 20 juni 2022

Weerribben 18 juni 2022

Wieden 19 juni 20202

 

 

 

This entry was posted in Verslagen, Vlakwater. Bookmark the permalink.

One Response to Blokzijl juni 2022

  1. Birgit says:

    Slang is een ringslang. Zou het een adder zijn geweest (enige andere slang in NL) dan zou de slang een zigzagpatroon op de rug hebben gehad.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.