Rondje Kaag 29 januari 2022

Een van de dingen die ik al een tijdje wil is de grootwatervaarders de gelegenheid te geven om met wat stevigere wind op de Kaag met golven te oefenen. Al een paar dagen zagen de weersverwachtingen er gunstig uit. West tot zuidwest 20 knopen met vlagen tot 35.
Na een oproep op de app melden zich Mark en David. Beiden zouden varend naar De Hoflee komen, Mark uit Oegstgeest en David vanaf de Zijl. 12.30 in de boot en naar het begin van de Hoflee gevaren (Frank).
Daar kwam Mark net aan en we zijn het Joppe opgegaan en daar kwamen we David ook tegen.
Afgesproken om zo hoog mogelijk te starten en dan voor de wind naar de starttoren te varen en dan linksom het eiland via de Leede terug naar het Joppe.
Vlakbij Koudenhoorn gestart en toen recht voor de wind. De wind was behoorlijk maar vooral de vlagen waren pittig. Golven begonnen mooi te lopen en er kon aardig gesurfd worden. Vooral het laatste stukje voor de Zijl is leuk, golven van alle kanten. Ook de Zijl zelf was nog aardig. Redelijk uit de wind om de Zwanburgerpolder heen. Volle bak tegen op de Spriet. Dat was buffelen maar gelukkig is het daar niet zo diep en zijn de golven vrij vlak. Aangekomen bij het Joppe besloten dat Mark via De Bak en de Groote Sloot terug naar huis ging en dat ik en David nog een keer het Joppe zouden doen en dan rechtsom Tengnagel de Zijl op te gaan. Dat was wederom een klein feestje, alleen aangekomen op de Zijl bleek de wind recht tegen en toch wel wat uitdagend te zijn. David voer toen recht uit naar Huis en ik ben via de Groote Sloot en de Hoflee naar huis gevaren.
Frank
This entry was posted in Algemeen, Grootwater, Verslagen, Vlakwater. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.