Marker Wadden

Tot drie keer toe was het de Zeemeerminnen niet gegund om de oversteek naar de Marker Wadden te maken vanwege storm, regen of ander ongemak. Gezelschap van de mannen moest eraan te pas komen om de weergoden gunstig te stemmen.

De TomTom weet niet van het bestaan van de Markerstrekdam. Google maps op Aïda snackbar gezet. Een buslading bezoekers brengt een bezoek aan het kunstwerk ‘exposure’ ofwel ‘de poepende man”. Windkracht 2 op de heenweg, 1 op de terugweg. De zon breekt door tijdens onze pauze. Marian en Sophie nemen een duik. Tintelfris.

Elly vaart voor het eerst met haar eigen Groenland peddel. David maakte een voetpomp in zijn boot en het water spuit boven de boot uit als was het een walvis. Jaap gaat om, Birgit houdt de scheepvaart in de gaten zodat de redding veilig kan worden uitgevoerd. Joke berekent de koers die we op de terugweg zullen varen, 135 graden, en gaat KVA organiseren op onze club, zodat meer mensen, waaronder zijzelf, mee kunnen naar het Ellemeet oefenweekend. Frank redt een vlinder uit het water. En dit allemaal in zachte tinten van heiige lucht en zilver water die sferisch in elkaar overgaan als was het een schilderij van William Turner.

Sophie
(foto’s van Birgit)

This entry was posted in Grootwater, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.