Molens en Fortentocht

Zaterdag 29 mei

Op bovengenoemde datum, misschien wel de eerste mooie dag van het  jaar togen 10 Rijnlanders naar Haarlem. Onder ideale omstandigheden werd de tocht van 22 km gevaren, 3 bft en rond de 18 graden. De tocht leiders hadden tijdens de verkenning van de route 2 mooie pauze plekken voorzien. Bij de eerste werd het gezelschap vermaakt door iemand die probeerde een Jetfoil onder controle te krijgen. Hilariteit alom als de goede man weer roemloos kapseisde maar een volhouder was het wel. Volgens 1 van de deelnemers was het  ‘de beste pauzeplek ever” want zelfs het openbaar toilet was fris en fruitig.

Na de 1e pauze passeerden we weer diverse molens en het stoomgemaal museum Cruquius met zijn bijzondere architectuur. Na passage van de Mooie Nel waar we even aan Groot Water konden ruiken meerden we af in de slotgracht van een fort. Koffie met appeltaart was hier de favoriet. Helaas werd 1 van de deelnemers zijn schoen vol getroffen door “hondengeluk”. Dit maakte een deel van het terras risico gebied en enkele deelnemers sloegen op de vlucht. Het laatste deel van het traject voerde door de binnenstad van het mooie Haarlem. Onze instapsteiger was gelukkig nog niet in beslag genomen door andere watersporters. Zo konden we ook weer makkelijk “ontschepen” en terugzien op een geslaagde dag.

Marco
Zie hier voor de foto’s van Alex
This entry was posted in Verslagen, Vlakwater. Bookmark the permalink.

One Response to Molens en Fortentocht

  1. Saskia says:

    Leuk om weer een nieuw verslag op de site te zien, en zo te zien was de tocht een succes. Gezellig!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.