Eindelijk weer een tochtje!

Zondag achtentwintig juni, om acht uur op de club, een beetje vroeg… maar een echte tocht begint altijd vroeg. Toen ik op mijn fiets aankwam waren we compleet, 6 mensen, Frank zou later op het Vennemeer aansluiten. De eerste vlakwatertocht na alle coronaperikelen. Het mag weer!

 

Maarre, vlakwatertocht? Wat betreft de windkracht (een goede 5 met uitschieters naar 7) kon het beter een grootwatertocht genoemd worden.
Heerlijk! Met de wind in de rug voeren we de Does af naar de Stingsloot. Toen moesten er een paar regenjasjes aan en schuilden we onder een brug. Verder naar het Vennemeer. Frank kwam ons al tegemoet en werd enthousiast door ons begroet. Hij en Jaap, onze vaarleider, leidden ons naar de Laeckmolen waar we in de luwte onze koffie met een koekje nuttigden. En ja hoor, de wind trok aan, wij keken over ons begroeide dijkje heen en daar zagen we een hele mooie wolk op ons afkomen. Ik kroop in mijn knalroze poncho en anderen in het feloranje tentje van Jaap.

Na het verfrissende buitje probeerden we weer in onze boot te komen. Ach ja, lager wal en nog wat golfjes met schuimkop; er klotste zo hier en daar wat in de kuip. We kregen de opdracht van Jaap om richting de Ringvaart te varen, langs de oever voor de wat rustige vaarders en midden over de Kaag voor de rest. Joepie!!! Surfend vlógen we binnen een kwartier de Ringvaart op om vervolgens het Kaageiland te ronden. Daarna voeren we een stuk rustiger naar de Koppoel waar we bij de Lijkermolen 2 uitstapten om wat te lunchen. Eindelijk kon ik mijn zelfgemaakte salade eten.

Ons laatste stuk bracht ons via de Zomersloot, altijd mooi, naar de splitsing waar we Frank gedag zwaaiden. Wij linksaf naar Oud-Ade. Daarna door de Vaarsloot, op een of andere manier een stuk saaier, en weer naar de Stingsloot. Op de Does kregen we een ware uithoudingsproef. Buffelend tegen de wind in bereikten we allemaal de kanosteiger. Proef en tocht geslaagd!

 

Jaap, bedankt en hopelijk weer veel fijne tochten.

Marian (foto’s van Alex)

This entry was posted in Verslagen, Vlakwater. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.