Woensdagavond vlakwater varen

Nu de regels voor sportverenigingen enigszins zijn versoepeld, maakt ook de Vlakwatercommissie een voorzichtige start met gezamenlijke activiteiten.

Nauwe Gein (foto: Alex)

De eerstvolgende tocht op het programma is het Biesbosch weekend op 27/28 juni, waarvoor een alternatieve dagtocht in de plaats komt.
Ook de andere tochten in het programma zullen anders worden ingevuld, maar wel zoveel mogelijk op de geplande datum.
Er zal minder of niet met auto’s naar de bestemming worden gereden, de meeste tochten zullen dus in de eigen regio zijn.

 

Het spreekt vanzelf dat je thuis blijft als je ziek of verkouden bent, of iemand in je gezin.

Deze week beginnen we met de woensdagavondtochten. Dat is dus vandaag al, 3 juni.
We vertrekken om 19:30 uur vanaf de club. Dat betekent dat je tussen 19:00 en 19:15 op de steiger moet staan, omgekleed en wel (de kleedkamers zijn gesloten), en je handen hebt gewassen in de nieuwe faciliteit in loods 3. Als we met veel deelnemers zijn dan moeten we verspreid over 20 minuten tot een half uur een boot pakken en instappen. Er mogen volgens het protocol maximaal 3 mensen op de steiger staan dus wacht rustig je beurt af. De Vlakwatercommissie let erop dat alles veilig verloopt en dat een onderlinge afstand van 1,5 meter wordt aangehouden. Na het varen maak je het clubmateriaal schoon en verlaat je het terrein. De bar is gesloten en het clubgebouw alleen geopend voor hoge nood.

Dat klinkt allemaal heel streng, maar de regels zijn er voor je eigen gezondheid, die van je mede-clubleden en om de goede reputatie van onze vereniging te behouden. Als we zelf geen maatregelen nemen dan doet de gemeente dat voor ons, wat we uiteraard willen vermijden. We laten ons vaarplezier niet door regels bederven.

Tot ziens op het water,
Jaap de Lange

This entry was posted in Vlakwater. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.