Nieuwe rolluiken aan de voorzijde geplaatst.

Nadat de oude rolluiken op vrijdag ,25 oktober waren verwijderd, moesten de gaten boven de ramen die daardoor waren ontstaan dicht worden gemaakt. Dit is door Buurman & Buurman op de zelfde dag gebeurd en kort daarna aan de buitenkant nog van een extra paneel voorzien.

Tijdens de werkzaamheden bleek dat het kozijn aan loods 4 zijde aardig aangetast te zijn door rot. Bovendien was dit ook het moment om het houtwerk eens van een nieuw verflaagje te voorzien. Buurman & Buurman werd hier in bijgestaan door Thijs, die het hout behandeld, gerepareerd heeft en keurig in de verf gezet.

Vandaag zijn de nieuwe rolluiken geplaatst en ziet het er allemaal weer keurig uit. De nieuwe rolluiken zijn elektrisch en gaan hierdoor mogelijk langer mee dan de mechanische versie, daar te ver open, dicht of te snel slingeren nu niet meer mogelijk is. In het raam kozijn is een klein kastje geplaatst en daarop staan twee pijltjes. Als hierop “kortstondig” wordt gedrukt, gaat het rolluik automatisch naar de gewenste stand op of neer. Continu drukken op een van de pijltjes zorgt er alleen maar voor dat de batterij in het kastje sneller leeg is. Moet het luik tussentijds gestopt worden, dan kan dat door op “my” te drukken. Op het kastje zit ook een schakelaartje. Deze staat bij voorkeur in de bovenste stand. In dat geval draait het luik met de hoogste snelheid. Op de stand met het veertje, beweegt het luik alleen langzaam.

De rolluiken aan de achterzijde zijn nog goed te bewegen met de slinger en blijven voorlopig gehandhaafd.

Buurman & Buurman

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.