Onderhoud is van ons allen – deel 2

Veiligheid en structureel onderhoud worden uitbesteed. Voor de controle op de brandblussers is al een contract met Intertraining. Maar er zijn sinds afgelopen oktober nieuwe contracten met Rijnstreek voor de cv-boiler-mechan. ventilatie, met het Deuren Service Centrum voor de zes deuren van de loodsen en met Freek van Os voor de vuilwaterpomp.

Op dinsdag 29 oktober was er een kleine oploop van onderhoudsauto’s. Zie onderstaande foto.

Een paar opmerkingen. De deuren lopen weer gesmeerd (zie foto met etiket), maar …….. de monteur was ca. een uur extra kwijt, omdat er kano’s verplaatst moesten worden. Dat kan een volgende keer efficiënter (en goedkoper).

CV en boiler worden waarschijnlijk intensiever gebruikt dan nodig. Zo is er het hele jaar door warm water, ook buiten het seizoen. Aan de installatie moet nu nog een keer extra onderhoud worden gedaan. Het reinigen van de ventilatiekanalen lijken we zelf te kunnen doen.

Bij de vuilwaterpomp bleek een interne afsluiter omgekeerd gemonteerd te zijn. Dat was even rennen met emmers. Maar …… alles functioneert naar behoren en zal dat wel wat jaren blijven doen.

En verder heeft het bestuur besloten tweemaal per jaar een grote schoonmaak te laten doen. Er is een offerte opgevraagd. Daarover in een volgend blog meer informatie.

Stand van zaken rolluiken. In het raamkozijn rechts van de deur bleek (veel) meer houtrot te zitten dan bij de eerste inspectie was ontdekt. Met een inzetstuk en epoxyhars wordt het kozijn toch gerepareerd, in de verwachting dat het kozijn nog een aantal jaren mee kan. De twee elektrische rolluiken worden dan ook komende week gemonteerd.

Om te voorkomen dat jullie allemaal bekende aandachtspunten onderhoud gaan doorgeven, neem ik voortaan een lijstje op. Ontbreekt er wat, laat mij weten!

  • Douche bij de vrouwen én bij de mannen
  • Houtherstel en schilderwerk voorjaar 2020
  • Bevestiging hemelwaterafvoer
  • Brandblusser keuken hoger ophangen

NB: hebben jullie vragen, suggesties of opmerkingen over onderhoud, wacht niet tot de ledenvergadering, stuur mij een mail via onderhoud@kanorijnland.nl of bel met mij.

9 november 2019, Jeroen B.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.