Forten, een slot, een vesting en verdwijnende zonnebrillen

Afgelopen zondag togen we met 20, nee met 17, o nee met 18 richting Weesp, waar nummer 19 al op ons stond te wachten: Nico voer gezellig weer een keertje met ons mee. Vanaf Fort Uitermeer ging het via de Vecht naar Muiden. Het was even doorvaren, m.n. door de frontlinie  – militaire term, hoe toepasselijk – om op de afgesproken tijd bij de sluis te zijn die speciaal voor ons werd bediend. Die bleek gelukkig groot genoeg voor allemaal; het water steeg wel 20 cm!

De drukte op de Vecht was al meegevallen; na de sluis kwamen we nog amper een boot tegen. Een prachtig gebied dat Fortenland met het Muiderslot als letterlijk hoogtepunt en fraai decor voor de lunch. Daarna bleek Alex met een nieuwe trend gestart: na mobieltjes en fototoestellen is het nu zaak om zonnebrillen kwijt te raken! De kunst hierbij is niet om je zonnebril per ongeluk in het water te zien verdwijnen, maar dat je hem tijdens het varen opeens niet meer hebt! Gezinus, toch zelden zo volgzaam, pakte deze trend onmiddellijk op…

Na het volgen van een kanaal van zo’n kilometer of 7 was het volgende markante punt Naarden-Vesting. Het uitstappen waard, al ging dat wat lastig, zodat niet iedereen zich eraan waagde. Sommigen werden daarbij heel erg nat en anderen bleven juist geheel droog (maar dat was misschien omdat sommigen heel nat werden). Gelukkig bleef het weer uitstekend, ook al was de zon inmiddels verdwenen. Het laatste stuk was best nog pittig, zeker voor de beginners die het met glans volbrachten: 27 kilometer afgelegd op je eerste tocht, wauw!

Julienne met foto’s van Nico, Leen en Alex

This entry was posted in Verslagen, Vlakwater. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.