Expeditie Rietveld

Afgelopen zondag gingen we met tien de uitdaging aan om de 34 km lange tocht te maken door het Rietveld, het tuinbouwgebied tussen Leiden, Hazerswoude en Alphen. Onder leiding van Alex die – we kennen hem – als extra uitdaging de tocht gedeeltelijk ’s nachts had voorgevaren. Vanaf de Oude Rijn ging het de Oostvaart op, door twee sluisjes met zelfbediening. Het echte handwerk, de eerste keer verricht door Leen en Leon (knie of niet), de tweede keer door Jaap die nog even meeliftte op de sluisdeur. Het ongerepte Rietveld is mooi, zeker zo zonder motorbootjes en met een fantastische Theetuin, waar m.n. de worteltjestaart prima smaakte. Extra lekker na de teleurstelling van een gesloten Klein Giethoorn! De eerste 13 km zat erop, niks aan de hand. We wisten echter nog niet dat het toen pas goed begon… De twee keer overdragen om bij Alphen weer op vaarwater te komen, was nog te doen. Maar toen. Stukje Oude Rijn, de wind wakkerde aan, natuurlijk vanuit de verkeerde hoek. Gunstig was wel dat er daardoor in combinatie met bewolking nauwelijks pleziervaart was. Bij Avifauna aangekomen ontpopte zich nóg een vaarleider, Leon, om de Oude Rijn te blijven volgen. De meerderheid koos voor de route langs de Woudwetering, de Wijde Aa en de Does. Pittig, eerst 4 km pal tegen de wind in, om niet te zeggen: beulen. Dit is natuurlijk een subjectieve weergave, want sommigen, eigenlijk de meesten, deden dat fluitend. Maar het werd ruimschoots beloond met nog zo’n 7,5 km in de zon met wind mee als fijne afsluiting van een mooie tocht, waarbij i.i.g. mijn grenzen verlegd waren. Een speciale vermelding verdient David, net geslaagd en meteen de langste vlakwatertocht van het seizoen gevaren, top!

Julienne met foto’s van Alex

This entry was posted in Verslagen, Vlakwater. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.