Linschoten – Montfoort – Oudewater – Linschoten: of het verhaal van twee sluisjes en een trailer

’s Morgens kwart over zes: wakker door de stromende regen… Kwart over zeven, nog steeds stomende regen… Kwart over acht: droog! Boten opladen – precies een trailer vol, plus een op het dak – en gaan, met twaalf op naar Linschoten! Voor de cursisten uit, die afgelopen zaterdag ook hun tocht hadden. Dreigende wolken en wat gedruppel, maar de buien met onweer bleven gelukkig uit. De beloofde zon ’s middags helaas ook… Ook al hadden we met vergelijkend onderzoek de beste weer-app gekozen, het haalde niets uit. Toch viel al met al het weer erg mee! Ging dan alles van een leien dakje? Nou nee…
De sluisWACHTER in Montfoort deed zijn naam eer aan, maar kwam toch opdagen. Achteraf gezien was dat nog het minste probleem. De volgende sluis, in Oudewater, liet ons er met zelfbediening wel vlotjes in, maar er niet meer uit. Wellicht nog een postume actie van de heksen, die er juist die dag hun jaarlijkse festijn hadden. Gelukkig stond het water hoog, zodat we gemakkelijk konden uitstappen en al wachtend een hapje eten; het was juist lunchtijd. Net toen een aantal van ons was begonnen met overdragen, arriveerde de monteur die de sluis weer aan de praat kreeg. De tocht kon worden voortgezet!

Op het laatst toch nog even een bui, maar terug in Leiderdorp konden we nog van een stralende zon genieten. Dat kwam goed uit want de trailer liet op zich wachten. Nel vertrouwde het al niet en ja hoor, Jan Cees en Erik moesten uitrukken om een gestrande Jos te ontzetten in de Lekstraat. Was dus een tocht met hindernissen maar desondanks een heerlijk dag en Jos is ook nog veilig thuis gekomen!


Julienne met foto’s van Alex en Jos

https://photos.app.goo.gl/BCVSFSYrKhNx5xer7

This entry was posted in Verslagen, Vlakwater. Bookmark the permalink.

1 Response to Linschoten – Montfoort – Oudewater – Linschoten: of het verhaal van twee sluisjes en een trailer

  1. Marco says:

    Leuk stukje Julienne! Vooral die verwijzing naar de heksen!
    Groetjes,
    Marco

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.