Eilandspolder

Zondag 19 mei begon met een startprobleem: de sleutel van de zeetrailer was zoek dus hebben we na rijp beraad de polotrailer volgeladen. Na dit oponthoud togen we toch redelijk op schema met z’n elven vanuit De Rijp de Eilandspolder in. De blauwe pijltjes voerden ons 22 km lang langs schilderachtige dorpjes als Schermerhorn, Noordeinde en Graft, en door vogelrijke, ongerepte natuur vol bloeiende weilanden: heel idyllisch! Daarbij werden we niet gehinderd door enig obstakel: geen lage bruggen, sluisjes of stremmingen, en ook overdragen was niet aan de orde (jammer Jaap). Af en toe even aanzetten tegen de wind in was de enige inspanning die werd gevergd. De zon liet zich af en toe zien, temperatuur was aangenaam, de jackjes konden al gauw uit. Twee prima pauzeplekken ook, met goeie steigers. De eerste met picknickbank onder het toeziend oog van een onbeweeglijk schaap, de tweede met uitzicht op een op drift geraakt ‘eilandje’ dat dus juist wel bewoog.

Lunchpauze in Schermerhorn

Onze kennismaking met De Rijp bleef helaas beperkt tot de nieuwbouwwijk, maar daar stond wel een in/uitstapplek met lage steiger tegenover bij een goed parkeerterrein voor de auto’s en trailer. Een perfecte dag, met speciale dank aan Hugo die voor het eerst de trailer trok, top!

Julienne met foto’s van Birgit

This entry was posted in Verslagen, Vlakwater. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.