train de trainer

Instructeursdag Zondag 19 mei

We hebben binnen de vereniging een flinke groep mensen die zich allemaal vol enthousiasme inzetten om nieuwe of al bestaande leden de fijne kneepjes van het kanoën aan te leren. Daarbij heeft ieder zo zijn eigen methodes, eigen ideeën maar ook verschillende ideeën over de technieken. Dan is er landelijk en internationaal ook nogal wat ontwikkeling in de technieken. Binnen de vereniging gaan er steeds meer mensen buiten de club cursussen volgen en meedraaien op kampen en is het handig als onze technieken aansluiten op de landelijke en internationale technieken.

Tijd dus om eens te kijken wat we van elkaar kunnen leren maar ook om elkaar meer op één lijn te brengen en de neuzen allemaal een beetje dezelfde kant op te krijgen.

Omdat Mathijs en Rein dit jaar met hun opleiding tot instructeur zijn begonnen was dit natuurlijk een mooi klusje voor hen,  goed voor hun ervaring en mooi voor hun portfolio. Dirk werd weer ingeschakeld om een bijdrage te leveren over een stukje didactiek. En met z’n drieën wisten ze nog met moeite een dag te prikken in hun drukke agenda’s.

Het resultaat was een leerzame, zinvolle en gezellige dag. In groepjes gingen we aan de gang om technieken uit te proberen, erover te discussiëren, aan elkaar voor te doen. Uit te vogelen wat nu echt belangrijk is, hoe ga je het geven, in welke lesvorm of spelvorm. Mooi te zien dat in deze sfeer iedereen evenveel ruimte kreeg en iedereen zijn inbreng kon geven. Natuurlijk gingen we elkaar ook lesgeven waarbij we direct feedback van Dirk kregen. Als resultaat dat de laatste groep die les gaf,  alle voorgaande wijzigingen mooi mee kon nemen,  een top les gaf.

En natuurlijk eindigden we zittend nat achterop de boot. Plezier, balans, bootvertrouwen leer je toch het beste door vaak uit te stappen en er weer op of in te klauteren (ja, je moet wel van een nat pak houden). Zittend achter op de boten ontstond er spontaan een overgooispel met een tennisbal (wat nogal wat zwempartijen opleverde) en aan het eind van de dag peddelde iedereen weer zittend achterop de boot terug naar de club.

Om de waardering naar de vrijwilligers uit te spreken was natuurlijk ook aan de inwendige mens gedacht met een lunch en als afsluiting een gezellig barbecue om nog eens na te praten, mogelijk gemaakt door de diverse kokers van alle salades en voorgegaard vlees van de Kamado.

Dank aan Dirk, Mathijs en Rein voor het tot stand komen van deze dag.

En dank aan alle instructeurs die deze dag tot zo’n succes hebben gemaakt.

Manon

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.