Kusttocht Langevelderslag 14 April

Lang van tevoren werd het weer door meerdere mensen in de gaten gehouden.
Dat doet mij uiteraard deugd. Ook hier was weer helder dat verwachtingen niet altijd kloppen, zeker niet op de lange termijn. Veel van ons kijken graag naar windguru en alleen de bovenste regel (GFS) daarvan kijkt ver vooruit. Om zo ver vooruit te kijken wordt op die bovenste regel een grof model gebruikt.

Gelukkig klopte die windverwachting niet. Een beter beeld werd geschetst door de UK met office (UKMO] daar konden we al 120 uur vantevoren zien dat een hogedrukgebied bij Scandinaviƫ zou zorgen voor een matige wind uit NO met koude lucht.
Dat klopte haarfijn! Vanwege kou had onze tochtleider Frank zijn tocht iets verlaat , zodat de zon alvast iets beter zijn best kon doen. Slimme zet!

Vijf man sterk zijn we van Langevelder slag met wind tegen stroom richting Zandvoort gegaan. Lennert lijkt een afwijking naar bakboord te hebben, hij bleef maar in hoog tempo rondjes varen. Erg leuk om onderweg een bruinvis te zien. Tegenwind helpt je stroomvoordeel om zeep, was de conclusie. Iets voorbij Zandvoort hebben we op het strand beschutting gecreƫerd met een windscherm en daar lekker wat soep opgewarmd (met zand).
Terug wind mee en stroom mee, dat gaat gelijk een stuk sneller. Helemaal als er zelfs een beetje gesurft kan worden.

Al met al een heerlijke dag gehad.

Rein

En hier zijn de foto’s te zienThis entry was posted in Grootwater, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.