Met Gert naar de Vlietlanden oftewel de echte Koudehandentocht

Op zondag 14 april was kanovereniging Rijnland het koudste plekje in Nederland. Ook al was de starttijd een half uurtje later gezet, het ijs op de autoruiten was nog niet gesmolten. Een straffe Oostenwind zorgde voor gevoelloze handen maar toch lagen de zes kano’s binnen redelijke tijd vastgesnoerd op de polotrailer. En dat terwijl ze ten dele eerst op het dak van Erik en de kleine trailer waren beland (bij -20 graden een niet voor de hand liggend moment voor een oefening op- en afladen zonder vingers). In ieder geval weet Julienne nu ook het verschil tussen de kleine en de polotrailer en Erik dat zijn dakdragers ‘het nog doen’.

Vervolgens allemaal, d.w.z. met twee auto’s, achter Gert aan. Om – ondanks het aanvankelijke oponthoud – een kwartier vóór op schema met zijn zevenen af te varen. Startpunt was in de buurt van kanoclub Natsec aan de Vlaardingervaart. Daar ging het richting Schipluiden met nu ook de zon van de partij. Van lieverlee gingen de handschoenen, jacks, zwemvesten e.d. uit; hoezo koude handentocht? Dik voorjaar was het ineens met een in de loop van de dag aanwakkerende wind. De Vlietlanden bleken een uitgestrekt natuurgebied, lekker stil met veel sporters op de kant en zo goed als geen boten in het water.

Onder Gerts zorgzame leiding ontbrak het ons aan niets: zo was er een precies-groot-genoege-picknicktafel voor de koffie en werden we voor de lunch allerhartelijkst ontvangen in de jachthaven bij Schipluiden, waar Gert onze komst had aangekondigd. Helaas was Gert daar zelf niet meer bij omdat hij thuis niet te lang gemist kon worden. Maar met zijn gedetailleerde instructies vonden we feilloos de weg naar het startpunt terug. Het was een heerlijke dag, dankjewel Gert, Nel, Erik, Jan Cees, Hugo en Jos!

Julienne

Foto’s: Gert geeft uitleg over de vaarroute

This entry was posted in Verslagen. Bookmark the permalink.

2 Responses to Met Gert naar de Vlietlanden oftewel de echte Koudehandentocht

  1. Marco says:

    Leuk verslag Julienne. Ik heb heel wat gemist lees ik!

  2. nel says:

    ik hoop dat de foto’s er nog bij komen. want de getekende kaarten van gert moet je echt zien.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.