Vouwkano

Of Kano Rijnland misschien belangstelling had voor een vouwkano (gratis af te halen), was de vraag van een inwoner van Koudekerk die er op uitgekeken was. Jazeker wel, dan kan je met je kano in een rugzak gewoon in de bus stappen, zo was de verwachting.

Dat viel even tegen. Het vaartuig bleek te bestaan uit een zware PVC huid met canvas bovendek, een grote zak met houten bodem- en boorddelen en een wat kleinere zak met houten spanten. Plus nog een zak met accessoires, bij elkaar dus 4 pakketten met een geschat totaalgewicht van 40 kilo.

De grootwater klusdag leek me een mooi moment om het ding in elkaar te zetten. Gelukkig vond ik op Internet een beschrijving van de montage, dat scheelde weer een hoop uitzoekwerk. Er werd een team (Berend, Frank en Jaap) gevormd om de klus te klaren. Het in elkaar zetten van het houten geraamte in een voorste en achterste deel ging soepel. Het geraamte werd vervolgens in twee delen in de huid geschoven en moest daarna worden opgespannen door met enige kracht het middendeel ertussen te zetten. Daarna volgde de opbouw van de kuiprand en met het inzetten van de zitjes en ruggensteuntjes was de boot vaarklaar.

Peddel in de hand en varen maar! Na een rondje over het poloveld dreven we nog steeds, al kwam er zoals verwacht wel wat lekwater binnen sijpelen. Er is dus, zoals door de vorige eigenaar aangekondigd, ‘nog wel wat onderhoud’ te verrichten.

Jaap
(foto’s van Berend)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Vouwkano

  1. Jan-Albert zegt:

    Leuk! Mijn zwager had ooit zoiets in de jaren 50. Mijn schoonmoeder maakte voor het mastje dat hij erin monteerde een zeil uit parachutezijde uit de oorlog (echte, felgele zijde, die afgaf als de pest. Maar schitterend sterk).

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.