En waar is nou die wind?

Het weer wat de KNMI voorspeld had deed mij besluiten om niet de zee op te gaan, bij teveel twijfel is het nee. Uiteindelijk was de windrichting en windsterkte anders ,dit ervoeren we toen we met Sophia Frank , Saskia en Paul de Westeinder opvoeren.

 Met de verwachte windvoorspelling had er op de Westeinderplas genoeg golven moeten staan voor het nodige vertier. 4 tot 6 bft werd 2 tot 4 ZO. Vanaf het mooie strandje met gratis parkeren erachter direct naar Kudelstaart gevaren alwaar een tafeltje voor ons vrij was gehouden op het zonovergoten terras. Frank en Sophie delen alles met elkaar heb ik begrepen, dus ook het gebakje moest gedeeld worden. maar omdat dit veel lekkerder smaakte als verwacht ontstond er een kleine strijd wie er het grootste stukje had. Saskia en ondergetekende konden beiden genieten van een royale appelpunt met slagroom welke ik voor mijn verjaardag aan had laten rukken.


 Met neopreen zweten op een terras, maar weer gauw de boot in. Op naar de overkant wind in de rug zodat Sophie wat meer handigheid in haar achtersteven roer zou krijgen. Bleef uiteraard goed opletten, zeilboten welke in het water bleven ipv de winterstalling, waren ook hun kruisingen aan het maken. Stukje Ringvaart gepakt en via de zuidkant de plas weer opgekomen om hem in de lengte over te steken.

 Weer terug op het strandje bij de watertoren heb ik nog even gerold en Frank en Sophie gaven spontaan een kano introductieles weg aan jochies welke ook even wilde varen. Jammer dat we geen inschrijf formulieren bij ons hadden. Ik werd om half vier opgepikt en de rest is nog even tussen de boomplanterij eilandjes  doorgevaren alvorens ze naar huis reden.


Paul

This entry was posted in Grootwater, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.