Hoezo, kanoën doe je zittend in je kano?

De grootwaterploeg had er de afgelopen weken weer zin in en hoopt dit de komende weken nog even vol te blijven houden. Het lijkt wel of ze niet goed snappen hoe het kanoën werkt.
Hoezo in de boot zitten? Op het achterdek zit toch ook lekker. En als we daar toch zitten kunnen we net zo goed even rondjes draaien op het achterdek, of op het voordek, of liggen, of …………
Instappen vanaf de steiger? Oké, daar dan wel eerst de boot en zelf erachter aanspringen (tja, die boot niet te hard een zet geven want dan moet je wel hard en ver zwemmen).

 Tussen al die lol wordt er ook nog wel serieus geoefend: redden, zelfredding, slepen,…..
Maar het is dan al snel wel weer heel aantrekkelijk om met zoveel mogelijk drenkelingen in het water te liggen en allemaal om hulp te gaan roepen. Dan krijg je het maar druk als redder (en ondertussen ook nog opletten dat een drenkeling je niet omtrekt in ‘paniek’).

Gedurende de avond daagt men elkaar uit tot steeds moeilijkere balansoefeningen. “Oh, dat is ook leuk wat jij daar doet, ga ik ook proberen want dat moet mij dan toch ook lukken. Staan, geen probleem hoor. Alleen dat jongleren lukt niet helemaal maar ja, dat lukt op de wal ook niet.

Al met al erg leuk, gezellig en leerzaam maar ook wel heel erg vermoeiend al dat klauteren en zwemmen.

Wil je helemaal geen grootwatervaren maar wil je een keer meedoen om wat vrijer in je boot te komen zitten. Kom gewoon meespelen (mag ook heel kort), er is altijd wel iemand die met je gaat oefenen. Je vind ons op of vlakbij de plas tussen 19.30 en 21.30. Misschien sta jij dan ook de volgende dag op met nog steeds een vette glimlach op je gezicht (maar wel een hoop blauwe plekken). Wil je meer foto’s zien of een filmpje met een korte impressie, klik dan hier

Dit bericht is geplaatst in Grootwater, Verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.