Fit met een kajak

Afgelopen zondagochtend was CrossFit071 op bezoek bij Kano Rijnland. Crossfit is een trainingsprogramma waarin verschillende sporten zoals turnen, gewichtheffen, hardlopen en roeien gecombineerd worden, en dat alles zonder gebruik van fitness machines. Het prachtige weer van afgelopen week bood een ideale gelegenheid voor een training op en rondom de plas. Instructeur Niels Couvreur had een mooi parcours uitgezet waarvoor ook gebruik werd gemaakt van de kano’s van Rijnland. En dat was niet alleen om mee te varen!

De deelnemers moesten in duo met de kano’s op de schouder over het strand rennen, gewichtheffen en lunges uitvoeren (steeds een stap naar voren zetten waarbij je diep door je knieën zakt). Tussendoor moest er ook nog gewoon gerend en gezwommen worden, onder meer over het eilandje. Instructeur Niels was extra vroeg opgestaan om met een heggeschaar naar het eiland te zwemmen en ter plekke een parcours vrij te maken. Hoogtepunt was het rondje met de kano om het eiland, waarbij zwemmer en kanoër elkaar afwisselden. Het snelste duo deed iets meer dan drie kwartier over het parcours, en iedereen wist binnen het uur te finishen. Erg leuk om eens kennis te maken met deze sport, en om te zien dat een kano op allerlei manieren kan gebruikt om fit te blijven.

En natuurlijk grote bewondering voor alle deelnemers!

Saskia

Meer foto’s van de ochtend zijn hier te vinden: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=891174624423401&id=287656028108600

 

This entry was posted in Conditietraining. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.