Veilig varen in de winter

Beste leden van Kano Rijnland,

Vrijdagavond 10 november om 19.30 een informatieavond over Onderkoeling.

Het koude seizoen komt er weer aan maar dat weerhoudt velen van ons niet om toch nog lekker door te varen. Het vergt alleen wel enige voorbereiding, de kans op onderkoeling ligt namelijk op de loer.

Veel mensen die al langer kanoën of een andere vorm van buitensport doen hebben vaak wel ervaring met iemand die in een bepaalde staat van onderkoeling is geraakt. Handig te weten hoe je dit herkent en wat je dan het beste kan doen. Mathijs heeft jarenlange ervaring als hoofdinstructeur bij het rode kruis en zal uitgebreid ingaan op wat onderkoeling is, gradaties van onderkoeling, hoe je het herkent, wat je wel/niet mag doen. Maar het belangrijkste is natuurlijk het voorkomen van onderkoeling en tijdig ingrijpen. De avond sluiten we af met de juiste uitrusting voor het maken van tochten in de winter.

We starten om 19.30 in het clubhuis en de koffie en thee staan vanaf 19.15 uur klaar (trakteren op iets lekkers wordt altijd gewaardeerd).
Voor deze avond moet je je wel even opgeven voor vrijdag 3 november door een mail te sturen naar grootwater(at)kanorijnland.nl

Voor alle workshops die wij geven geldt een verplichte aanmelding (en afmelding) i.v.m voorbereiden en klaarmaken van het materiaal nodig voor de workshops.

Voor nog meer workshops vind je binnenkort meer informatie op de site

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.