Boerenbuurt

Met 20 deelnemers begeleiden we Nel op haar afscheid van de Vlakwatercommissie (‘Maar ik blijf wel varen hoor!’). Op de steiger moeten we wat inschikken en even na half tien zijn we weg. Zoveel kanoërs bij elkaar houden lukt natuurlijk niet, daarom wordt er regelmatig even stilgehouden door de snelle vaarders. Jos dirigeert de groep vanaf de Kaag sociëteit naar een ruime aanlegplek aan de overkant, groot genoeg om met de hele groep aan land te gaan.

Het is er drassig en we moeten laveren tussen de koeienvlaaien. Stoeltjes worden uitgeklapt, matjes uitgevouwen en dan werpt ieder zich gretig op de boterkoek en speculaas uitgedeeld door Nel.

 

Het vervolg gaat over twee grote plassen. Jeroen ver vooruit, hij wijst de weg naar de Boerenbuurt. De huizen en boerderijen aan weerszijden liggen op eilanden en zijn alleen per roeiboot en een veerpontje bereikbaar. Dan via de Kleipoel en Koppoel naar de smallere wateren die naar Oud Ade leiden waar we aanleggen voor de tweede pauze. De voetbrug in Oud Ade wordt door een vriendelijke bewoner geopend.

Dan rest nog een stukje langs diverse vaarten en de Does tot we bij de club aanmeren en het seizoen afsluiten met een verrukkelijke maaltijd klaargemaakt door Julienne, Marijke en Femke.

Jaap
(Foto’s van Alex)

Dit bericht is geplaatst in Verslagen, Vlakwater. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Boerenbuurt

  1. Nel kortlever zegt:

    Een mooi einde van het zomerseizoen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.