Toch nog naar Terschelling

Op de eerstgeplande datum (8 september) waaide het te hard, en niet alleen dat, ook aan de regen was gedacht. Twee weken later was het nagenoeg het tegenovergestelde: weinig wind, en nagenoeg geen golven. Alleen de zon was wat zuinig.

Op vrijdag verzamelden we (Manon, Rein, Chrystel, Edward, Berend) in Roptazijl, bij het gemaal. Een hoge dijk over, inpakken en wegvaren.

Koersje 350 tot aan de Oost Meep, daarna een meer westelijke koers naar de Noord Meep, met onderweg mysterieuze zeevlokken en af en toe een zeehond. Via het Oosterom – waar we even in een lekkere klotsbak terechtkwamen – kwam de Brandaris dichterbij. Prio 1 aan de wal waren natuurlijk de bitterballen, die er bij ons, na vierenhalf uur in de boot, goed in gingen.

Met onze rolkoffers in colonne door de winkelstraat naar de camping, op 25 minuten loopafstand. Na al deze inspanningen smaakte Manon´s nasi meer dan goed.

Zaterdag was ontspannen: uitslapen, op je gemak ontbijten, gezellig naar het dorp, een wandeling door het bos, gewoon op de camping blijven en relaxen, en aan het eind van de middag met z’n allen uit eten.

Zondag was duidelijk anders: voor zessen je bed uit, in het donker de tent afbreken, boot inpakken en naar de waterkant. Half acht vertrek, langzaam verscheen er licht over het Wad.

Het geplande bestek leidde ons via het Schuitengat naar de Vlietstroom, waar we hoopten van het opkomend getij gebruik te maken: tweeënhalve knoop stroom  mee leek ons wel wat.

Het was ons echter niet gegund want vlak nadat de koers in zuidwestelijke richting hadden verlegd, voeren we een dichte mistbank in. Maximaal honderd meter zicht. De koers werd dus verlegd om niet onverwacht in aanvaring te komen met een (veer)boot. Veilig, maar het voordeel van de stroom was wel weg. De feeërieke van de mist voelde na drie uur meer als een witte cocon, en we vroegen ons af of het ooit nog helder zou worden. Maar een paar kilometer voor Harlingen trok de mist gelukkig op. En alsof er nooit wat aan de hand was geweest stapten we, in een lekkere zonnetje, in Roptazijl weer aan de wal.

Zie hier voor alle foto´s.

This entry was posted in Algemeen, Grootwater, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.