Mistige Veluwerally

Camping De Worp in de mist (foto Saskia)

We zaten tijdens de ochtendschemering aan het ontbijt toen duidelijk werd dat we in dichte mist waren gehuld. Voor niets zo vroeg opgestaan, gonsde het door het kamp. Het vertrek werd eerst met een half uur tot 8.00 uur uitgesteld, later ‘niet voor 9.00 uur’, en daarna ‘voor onbepaalde tijd’. Door het lange wachten waren veel deelnemers verkleumd geraakt en daarom werd in de wigwam van het Veluwe Opperhoofd het vuur weer aangestoken. Tegen 11.00 uur werd door de rivierbeheerder het sein ‘vertrek om 12.00 uur’ geven.

Stroomopwaarts naar Gorssel varen was door het oponthoud geen optie meer dus we gingen met de hele Rijnland delegatie van acht opvarenden op pad naar de eerste controlepost in Wijhe. Even daarvoor landden we op een strandje voor de lunchpauze. Passerende wandelaars vroegen of deze kanotocht met zo veel deelnemers een doel had, ‘Ja we doen het niet voor de lol’ volgens Alex. Maar welk doel dan? Het antwoord zal altijd vaag blijven.

De lunchpauze in Wijhe en de middagpauze in Kromholt stelden ons voor een dilemma: relaxed onderuit gaan liggen of snel de versnaperingen naar binnen werken en verder varen. We wilden zeker voor sluitingstijd (20.00 uur) en liever niet als laatste in Kampen aankomen en ook nog bijtijds terug in Leiderdorp zijn. De soep in Kromholt was gloeiend heet, snel naar binnen werken zou toch niet gaan zonder je tong en slokdarm te verbranden dus maakten we geen haast om te vertrekken. Vanaf Kromholt waren we de laatste groep voor bestemming Kampen, dus kregen we het gepruttel van de reddingbrigade achter ons aan.

Klokslag 19.00 uur tikten we in Kampen bij de jachthaven aan waarna het tapijt op de trailerhelling werd binnengehaald en we de medailles konden afhalen. Speciale hulde voor debutanten Saskia en Leen. Bij het laatste daglicht werden de boten opgeladen terwijl ikzelf een plaatsje op het jachthaventerrein kreeg aangeboden om een nachtje te kamperen. Ik had drie dagen voor het IJssel avontuur uitgetrokken, zo lang kan ik maximaal weg van mijn huwelijkse plichten want daarna zijn er thuis geen schone borden meer en is de vuilnisbak vol.

Jaap
Zie hier de foto’s van Leen en Alex

Dit bericht is geplaatst in Verslagen, Vlakwater. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.