Weekendje Terschelling… of niet?

Zaterdag 9 september 2017

‘Daar staat de Brandaris’ wordt door Rein geroepen.  We varen op dat moment op de Hollandse IJssel voorbij de watertoren van Moordrecht.  Zijn we zo ver verdwaald?  Helaas, We hadden gehoopt op een mooi kampeerweekend Terschelling, navigerend op de Wadden waar de zeehonden speels om onze boten heen zouden zwemmen.  Nu varen we op de Hollandse IJssel waar een groot containerschip ons tegemoet vaart.  Bijna de helft van de mensen die zich voor Terschelling hadden aangemeld is thuisgebleven.  Kan het nog een leuke dag worden?

instap in de stromende regen

Al de hele week waren de vooruitzichten net te spannend. Veel regen, veel wind en dan ook nog uit de verkeerde richting.  Gelukkig had Jaap een alternatief; Een dagje varen op de getijde rivier ‘De Hollandse IJssel’ waar we vanuit Gouda richting Ouderkerk aan de IJssel zouden varen.  In de stromende regen ‘s morgens ingepakt en afgereisd naar de goudse sluis ‘Waaiersluis’.  Een lastige instapplek waar we al jonglerend de boten in het water hebben gelegd en stroomafwaartse de Hollandse IJssel zouden volgen.  Zoals voorspeld kwam de zon door en werd het nog aangenaam.  Omdat zeehonden en golven ontbraken moesten we de tijd maar met iets anders opvullen.  Zo werd de Duvek weer geoefend (dat was lang geleden) en werd er uitvoerig gesproken over verschillende soorten peddels, stoere praatjes over uitgevoerde reddingen en zo verder.

 

schuilen voor regen en onweer

 

Ter hoogte van Ouderkerk aan de IJssel verscheen plotseling een zeer grauwe en dreigende lucht.  Volgens Jaap was het pauze-strandje dichtbij, maar we besloten om net iets sneller het water af te gaan.  In een haven voor woonschepen konden we net op tijd aan land waar we konden schuilen in Rein zijn Bivak-paleisje.  Harde onweersdonders klonken dichtbij, het onweer dreef ook snel weer over waarna we weer omkeerden en terugpeddelden richting Harlingen, ehhh.. Gouda.  Weer aangekomen bij de sluis mochten we van de zeer vriendelijke sluiswachter door de sluis varen waar een eenvoudige uitstapplek het mogelijk maakte snel uit te stappen op het strand… ehhh, het gras.  Toch nog fijn gevaren, nu maar hopen dat de volgende tocht op zee wel door kan gaan!

geschut worden in de sluis

Maarten

Voor alle foto’s klik hier 

Dit bericht is geplaatst in Grootwater, Verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.