Rollen, hoelahoepen en veel lol!

Bij de zeeborrel op 24 Februari kregen we het zomerprogramma te zien en tot mijn grote vreugde stond daar naast allerlei mooie tochten, een Rol en Dol weekend bij op 15 en 16 juli! Dus dat hele weekend meteen in mijn agenda gezet.

Nu ben ik pas een jaar lid van de vereniging, maar had al snel ontdekt dat spelen in en zeekano (woensdagavonden) en speciaal groenland rollen mij wel ligt. Veel gezelligheid, lachen en lekker ontspannen buitenspelen (en dat als volwassene).

Annelies met Julit

Annelies Lakerveld (2e prijs NK Greenlandrollen) en Max van Uden (instructeur zeekajakken) kwamen clinics geven in rollen en eskimoteren gebaseerd op de groenland methode.

Verder heb ik een paar zeer goede tips gekregen van Annelies over hoe ik mijn groenland boot het beste kan aanpassen om makkelijker te rollen en de beginselen van een rol waarbij eindigt met je neus boven het voordek (storm rol).

Bij de volgende clinics heb ik op verzoek van Rein en Manon meegeholpen, een hele eer en uitdaging.

Iets zelf kunnen is heel wat anders dan iemand iets leren, maar wel heel leuk.

Verder zijn er nog sleepoefeningen en reddingen gedaan en hebben Rein en ik getest of het mogelijk is een enorm brede tandem kano zonder spatzeil te rollen. Het blijkt te kunnen, zonder eruit te vallen. Als je twee keer achter elkaar rolt, dan wordt het een U-boot die niet meer over de boeienlijn kan varen, alleen nog eronderdoor.

Gedurende de dag werd het steeds zonniger en stak er een harde wind op waar de partytent van Freek niet tegen was opgewassen. Om toch lekker uit de wind de dag af te sluiten met de BBQ werden de bussen van Annelies en Max en die van Rein en Manon zo geparkeerd dat er een beschut hoekje ontstond. Uit de wind, bleek dat velen zich niet al te best hadden ingesmeerd, dus met een behoorlijk rood hoofd aan tafel zaten en dat kwam niet van de drank.

Naast het eigen vlees dat iedereen had meegenomen, waren er heel lekkere salades en knoflooksaus gemaakt. Alles bij elkaar een smakelijke maaltijd die genoeg energie leverde voor de volgende dag.

Nu nog op het droge maar morgen in of op de boot

Tijdens het eten kwam ook de uitdaging, die al in de uitnodiging voor het weekend was beschreven ter sprake; Annelies kan namelijk hoelahoepen staand op het achterdek van haar boot!

De eerste vraag die een aantal van ons zich stelden was: kunnen we het nog, dat hoelahoepen? En daar kwam Annelies haar hoelahoep uit de bus en konden we proberen. De resultaten waren wisselend, waarbij de dames er duidelijk meer van bakten dan de heren. En de uitdaging was, wie probeert het morgen in of op een boot!

De tweede dag bestond weer uit twee drukbezochte rol clinics en verder werd er ook flink wat gedold. Er is vaak gestaan in boten; getest hoeveel passagiers Rein kan meenemen op z’n boot zonder om te slaan of te zinken: 3 (Freek liggend op achterdek, Julit liggend op voordek en Annelies staand op voordek).

Annelies demonstreerde hoelahoepen staand op het achterdek en Fleur heeft een topprestatie geleverd door staand in haar boot eerst te jongleren met tennisballen en daarna ook te hoelahoepen. Staan op het achterdek lukte ook al!

Frank, die helaas zijn schouder heeft geblesseerd, was er wel gezellig bij en heeft heel veel foto’s en filmpjes gemaakt, soms als een echte paparazzi. Ben je echt mijn mislukte rolpoging aan het filmen?!? Oh dan moet ik wel een mooie voordoen………. Ik ben benieuwd naar de resultaten!

Ik vond het twee fantastische en intensieve dagen en heb genoten.

Daarom DANK JULLIE WEL Annelies, Max, Rein, Manon, Walter en alle anderen!

Julit

Voor de foto’s en filmpjes van Frank en ook enkele foto’s van Manon klik hier.

Max met Rob

Droogoefenen

De barbecue

Gadegeslagen door de heren

 

 

 

This entry was posted in Grootwater, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.