Rijnland avondmarathon 2017

Op woensdag 14 juni streden 29 kanovaarders om de prijzen in de tweede Rijnland Avondmarathon (vorig jaar was de eerste), een ronde van 10 km over de Does, Dwarswatering, Zijl en Oude Rijn. Er was dit jaar zelf internationale belangstelling: een kanovaarster uit Zuid Afrika en een kanovaarder uit Duitsland, die speciaal voor deze wedstrijd naar Leiderdorp was gekomen. Ook was er aan boottypen het nodige te zien: naast de K1’s waren en enkele surfski’s, twee K2’s en zelf een K4!

Er werden snelle tijden gevaren dit jaar. De winnaar bij de mannen, Pier Siersma (van vereniging Viking), kwam over de finish in een tijd van 42 minuten en 38 seconden (gemiddeld 13,4 km/u). De snelste dame was Kirsten Penderis (uit Zuid Afrika) met een tijd van 51 minuten en 41 seconden (11,1 km/u).

Van KanoRijnland deden maar liefst vier leden mee: Frank, Saskia, Alex en Douwe. Daarbij werden goede tijden neergezet. Volgend jaar weer en hopelijk hebben dan weer zulk schitterend weer!

De foto’s van de Avondmarathon 2017 vind je hier.

This entry was posted in Algemeen, Conditietraining. Bookmark the permalink.

1 Response to Rijnland avondmarathon 2017

  1. Olaf says:

    Toch leuk, twee jaar op rij als eerste te finishen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.