Overtocht vervroegd

Sinds zaterdag, 7 januari is ons clubhuis gereed gemaakt voor het verslepen naar de nieuwe locatie, hetgeen op dinsdag en woensdag gaat plaats vinden. Hierdoor is het clubhuis niet meer bereikbaar totdat alles weer is hersteld op de nieuwe locatie.


De verhuizing van de haven naar de plas is ongeveer 10 jaar uitgesteld door diverse oorzaken. Na 10 jaar werd een datum vastgesteld en een week van tevoren kwam de aannemer met de mededeling dat de verhuizing… met een week wordt vervroegd. Dus moest het voorbereidende werk van twee zaterdagen in één zaterdag worden geperst. Het werk werd uitstekend geregisseerd door Pieter en Siewert, op een koude mistige 7 januari. De catering werd ook weer prima verzorgd door Manon en Marian.

Alles wat los kan schudden werd vastgezet of ingepakt, leidingen opgegraven, nutsvoorzieningen afgesloten door Hans en Ed en de drijvende steiger in 4 delen afgekoppeld. De paal van de invalidensteiger leek bij iedere krachtinspanning 5 centimeter omhoog te komen maar na 10 slagen bleek dat de drijvende steiger steeds 5 cm zakte en weer omhoog kwam. De steigerdelen werden door zes peddelaars onder aanvoering van Hans die de trom sloeg naar de tijdelijke aanlegplaats langs de dijk gevaren. Daarbij dreigde het even mis te gaan toen Jaap twee steigerdelen van elkaar hield en in een steeds wijdere spagaat om hulp riep die kwam toegesneld in de persoon van Cor.

De aannemer gaat op dinsdag 10 januari met de fundering aan de gang en de overtocht staat gepland op woensdag 11 januari, er van uitgaande dat de paalfundering in een dag klaar is. Op zaterdag 14 januari kan weer naar hartelust worden geklust zoals het aansluiten van de nutsvoorzieningen, overvaren van de de drijvende steigers en opnieuw inrichten van de prijzenkast om een paar te noemen. Aanmelden bij Siewert.

Jaap

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.