Derde examen introductiecursus

kano-examen-8-september-2016-39Op 7 september stond het derde en laatste introductie examen van dit jaar gepland. De groepssamenstelling van de examenkandidaten was erg divers; een aantal mensen die dit jaar nog geen examen hadden gedaan, een paar poloërs die nu eindelijk wel eens een sleutel wilden hebben (voor het verkrijgen van de sleutel is het behalen van het intro examen een verplichting) en iemand die van buiten de groep kwam.

kano-examen-8-september-2016-35Het was lekker warm, zonnetje erbij, dus zeker geen straf om examen te doen. Nadat iedereen even met zijn boot had ingevaren startte het examen. Eerste onderdeel was het in- en uitstappen in de kano… dat werd uit-  en instappen omdat iedereen al in de boot zat. Vervolgens werden alle onderdelen op de ludieke Arjan manier getest. Boogslagen door een Zwaan-kleefaan karavaan, lage steun via de Mexican wave, en zijwaartse slagen door de bal van je tegenstander af te moeten pakken… dit alles onder het toeziend oog van instructeurs Gezinus en Jaap, en de cameralens van Birgit.

kano-examen-8-september-2016-13Al met al ging het examen flitsend snel en kon er zelfs nog bij enig daglicht worden omgeslagen. Onder het genot van een kopje koffie of thee en taart werd het laatste onderdeel, theorie afgenomen. Wat ik terug hoorde leek het geheel uiteindelijk niet eens een echt examen… maar schijn bedriegt!

 

Fieke, Fokelien, Wouter, Rob en Frank: gefeliciteerd en welkom bij de club.
Tot ziens op het water in ieder geval!

Elly van Leeuwen
Commissie Nieuw Lid

De foto’s zijn van Birgit.

 

This entry was posted in Kanovaardigheid. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.