Poldertocht

Wie de beelden bekijkt kan de indruk krijgen dat deze tocht vooral uit pauzeren bestond. De drie lange pauzes in Oud Ade, Warmond en Leiden zorgden voor een ontspannen sfeer en door het rustige vaartempo konden ook de nieuwe leden goed meekomen.

Vaarleiders Erik en Gezinus hadden een afwisselende tocht uitgestippeld door de polders, een stukje over de Kaag, langs de Goudkust van Warmond en door het centrum van Leiden. Een lekker temperatuurtje, weinig wind, veel zon en af en toe wat bewolking zorgden voor perfecte omstandigheden. Maar liefst 21 leden waarvan 6 vers geslaagden peddelden mee. De pauzeplekken waren zo gekozen dat zowel zonaanbidders als schaduwzoekers aan hun trekken kwamen. De drukte met vooral heel erg veel sloepen zorgde voor klotsbakken, een leuke en nuttige oefening in het houden van een goede balans. Ongeduldige schippers blijven niet achter kano´s varen, we moesten daarom af en toe inschikken bij inhaalmanoeuvres van sloepen bij gelijktijdige nadering van tegenliggers. Asociaal? Ach, als iedereen een beetje rekening met elkaar houdt, sommigen een beetje minder, en we elkaar niet meteen voor rotte vis uitmaken, dan blijft het gezellig op het water.

Bij het aanleggen voor een pauze aan de Rijnsburgersingel zagen we een fiets op de bodem liggen, die werd netjes op de kant gezet en nog geen 5 minuten later kwam de eigenaar langs die vroeg of we ook de fiets van zijn vriendin konden redden. Even prikken en ja hoor daar kwam nog een fiets boven water.

Jaap
(foto’s van Tineke ook in Picasa)

This entry was posted in Verslagen, Vlakwater. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.