Eerste groep geslaagd

Maandag 4 juli was het zover; na 10 weken oefenen examen voor de eerste introductiegroep.

Lopend vanaf de auto naar de club kon ik alleen maar bedenken hoe een heerlijk weertje het was om examen bij te doen. Lekker zonnetje, nagenoeg windstil en een lekker temperatuurtje. Acht Cursisten zouden vandaag examen doen met Arjan en Walter als examinatoren. Helaas bleek Fokelien ziek en waren er 7 kandidaten.

Nadat iedereen zijn boot uitgezocht en ingevaren had, ging het echt beginnen. Vooral leuk en gezellig moest het zijn, zei Arjan. Ik weet niet of iedereen er in het begin hetzelfde over dacht…

20160704Nel_35_kano-examenHet was erg leuk om vanaf de kant toe te kijken. Een partijtje ouderwets lijnbal op het water, noodstoppen vlak bij de kant (en tig keer terug gestuurd worden als je toch net de kant raakte) en de Mexican wave waren voor mij nieuwe onderdelen van het examen (of stiekem de gewone onderdelen in een ander jasje?). Volgens mij had iedereen het uiteindelijk prima naar zijn zin.

Aan het einde nog even omslaan, boot hozen, douchen en dan nog het hemd van je lijf gevraagd worden voor het theoriedeel van het examen; de kandidaten hadden het dit keer niet makkelijk.

Maarrrr… na rijp beraad was iedereen geslaagd. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de sleutel in ontvangst genomen en nog even na gekletst. Rond 23.00 ging ik weer richting auto… onze club heeft er weer 7 nieuwe leden bij.

Frans, Jeroen, Marijke, Sophie, Hans, Nanette en Douwe: gefeliciteerd en tot ziens op het water!

Namens commissie Nieuw Lid,
Elly van Leeuwen

This entry was posted in Kanovaardigheid. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.