Een barre tocht

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag 2 juli. Om half negen in de boot, om negen uur de Robbengatsluis door, het Wad op. Redelijk zonnig weer, in de verte wat wolken. Heel wat anders dan de dag ervoor: de ene regenbui volgde op de andere, ‘s avonds tussen twee buien door de tent op zetten, en hopen dat het de volgende dagen beter zou worden.

‘s Ochtends nauwelijks regen, maar de wind was er niet minder om. Eenmaal de haven uit werd het bikkelen, vijf uur lang. Stroom mee (het eerste deel dan) maar wind tegen, maar ja, je moet er wat voor over hebben om op de Engelsmanplaat te komen. Eenmaal daar was er gelukkig een werkschip drooggevallen zodat we uit de wind en in de zon konden uitrusten. En bekeken worden door wadlopers…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De terugweg ging heel wat voorspoediger: met anderhalf uur, met de wind in de rug en lekker surfend, waren Wouter, Tjeerd, Jaap, Bo (uit Groningen), Freek, Rein en Berend weer bij de mond van de haven. In de sluis even een reflectiemomentje, al wachtend op het openen van de sluisdeuren naar het Lauwersmeer. Conlcusie: dit smaakte naar meer dus: morgen op naar Schiermonnikoog!

Berend

Kijk hier voor een film en fotoimpressie van Freek.
En klikĀ hier voor de andere foto’s

This entry was posted in Grootwater, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.