Swim-in Leiden

Op vrijdag 17 juni werd de Swim-in Leiden voor de zesde maal georganiseerd door de Leidse zwemverenigingen. Mathijs, Hilde, Marco, Jaap en Kian waren erbij, samen met Levitas, om de duikers te begeleiden, de baan op de Witte Singel in te richten en zonodig in te grijpen tijdens de wedstrijden.

Het aantal fietsen en winkelwagens dat door de duikers werd verwijderd viel dit jaar wat tegen. Een van de opgehaalde fietsen reed nog prima en werd door een duiker gebruikt om terug naar de steiger in de Hortus te fietsen.

Op de Oosterschelde moet de watersport met een wijde boog om mosselzaadvanginstallaties heen varen om de ontwikkeling van het prille schelpdierleven niet te verstoren. Op de Witte Singel trekken de diertjes zich niks van de watersporters aan die op enkele meters afstand langstuffen!

Zwemmers, tot volgend jaar.
Jaap (foto: Hilde)

This entry was posted in Algemeen, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.