Zeeland Pinkster weekeinde LKV Rijnland 14/15/16 Mei 2016

Ook dit jaar had LKV Rijnland tijdens het Pinkster weekeinde weer een gezellig samenzijn in gevarieerde samenstelling op Camping de Vier Bannen. Rein en Manon waren de kwartiermakers en konden nog een paar dagen van het mooie weer genieten. Zaterdag is er met een klein groepje op de Oosterschelde gevaren. Besloten werd om tegen stroom en voor de wind (Bft 5-6) van de Schelphoek naar Zuidbout te varen en te kijken of er wat gesurft kan worden. De verwachtingen werden enorm overtroffen. De golven werden steeds groter en daarmee de lol. Het werd een ruim 2 uur durend surf festijn.

Terug op de camping stelden we al gauw wetenschappelijk (en proefondervindelijk) vast dat van Global Warming geen sprake kon zijn. Het werd bere koud. Vroeg in de slaapzak dus, met kano onderkleding en sokken nog aan en de muts op. Zij die in zomerse sferen verkeerden bij het inpakken werden geholpen met zoveel mogelijk reservekleding. (niet altijd met de juiste maat / snit en kleur naar keuze).

Zondag werd de geplande club tocht gevaren. De belangstelling was overweldigend. Maar liefst 16 deelnemers hadden zich aangemeld. De grote belangstelling was uiteraard geheel te wijten aan de charme van het organiserend duo Martine, bijgestaan door Desiree. Vanwege de windverwachting en de samenstelling van de groep werd besloten om niet op de Oosterschelde te varen en uit te wijken naar de Grevelingen. Omdat het een beginners tocht was werd er voorzichtig kennis gemaakt met wat golven en wind. Er werden ondanks het koude water wat reddingen geoefend waarbij Walther tuimelaar speelde en op onnavolgbare wijze toch weer bovenkwam waarna hij de redding onverstoorbaar voortzette.

Op Maandag, tweede pinksterdag, werd er er met een select gezelschap nog een tochtje Hompelvoet gevaren, voor de verandering deze keer linksom, via een pauze op de Archipel.

Het weer was ons gunstig gezind en het werd een genoegelijke tocht die zonder incidenten verliep.

Het weekeinde werd door wat “Die hards” onder aanvoering van Chrystel genietend van wat Bitterballen afgesloten. Tijdens deze aktiviteit waren Martine en Desiree zo vriendelijk om een gevonden telefoon bij de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen. Waarvoor dank.

Freek

Voor alle foto’s ga dan naar Foto’s of naar Picasa.

This entry was posted in Grootwater, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.