Amstelkade weekend 21-22 mei

Deze tocht bestaat uit 2 trajecten van ongeveer 35 km. De eerste dag wordt er vanaf de club via de Wijde AA, het Braassemermeer, de Oude Wetering, Drecht, Amstel en Kromme Mijdrecht naar camping Amstelkade gevaren. Onderweg passeren we de Tolhuissluis. Camping Amstelkade is een natuurcamping, door een dijk gescheiden van de Kromme Mijdrecht. De camping is schitterend gelegen in het veenweide gebied. Hier kan worden gekampeerd of een zgn. “Pipowagen” worden gehuurd . Ook is er beperkt horeca, maar geen volledig restaurant. Aardig is ook, dat er een kampvuur kan worden gemaakt op de camping.

De volgende dag varen we dan via de Nieuwkoopse plassen en de Oude Rijn terug naar de club. Op de “thuisroute” worden de Slikkendammer- en de Ziende sluis gepasseerd. Een mooie tocht met een hele leuke overnachtingsplek, een aantal te passeren sluizen en o.a. de prachtige Amstel en Kromme Mijdrecht op de route! Voor degenen die alleen op zondag willen varen kan er misschien iets met het vervoer worden geregeld.

AmstelkadeOpgeven uiterlijk donderdag 19 mei bij vlakwater(at)kanorijnland.
 

 

 

Bijzonderheden (belangrijk, lezen):

De tocht wordt zoals boven aangegeven vanuit de club gevaren. Mochten er mensen zijn, die alleen op zondag vanaf de camping mee willen varen terug naar de club, dan moet er iemand zijn, die de trailer met boten naar Amstelkade rijdt, de trailer daarna weer terug brengt naar de club en dus niet mee kan varen. Als iemand zich daartoe geroepen voelt, laat het vooral weten. Anders moeten 1-dags vaarders zelf vervoer van hun boot regelen naar Amstelkade.
Zij die 2 dagen mee  willen en niet willen kamperen kunnen mogelijk een zgn. “pipowagen” huren maar moeten dat zelf regelen. Mocht je dat willen, wacht dan niet te lang met reserveren. Dit is nl noodzakelijk voor de pipowagens.
Hier vind je de bijzonderheden: http://www.amstelkade.nl/content/33/0/pipowagens.html.
Voor de mensen die kamperen zorgt de organisatie voor een reservering. Amstelkade is een natuurkampeerterrein. Daarvoor is een speciale kaart noodzakelijk. Daarop mogen 4 kampeerders, incl. de houder van de kaart kamperen. Het gaat dan om de kaart van deze organisatie: ww.natuurkampeerterreinen.nl. Mocht  je zo’n kaart hebben, laat het weten bij opgave. Mochten de aanwezige kaarten niet alle deelnemers dekken, moeten er ter plaatse kaarten worden bijgekocht  (euro 14,95/stuk), iedere kaart  weer dekkend voor 4 deelnemers. De kaart is het hele jaar geldig. Daarnaast moet er uiteraard nog voor de camping zelf worden betaald.
Kampeertarieven Amstelkade: persoon 5,50, tent 5,50. Toeristenbelasting 1 euro pp/nacht.
Verdere contactgegevens camping:

?ContactgegevensPipowagen

Adres
Bertus Ruitenbeek
Amstelkade 61
3648 KA Wilnis
Utrecht

Tel. +31 (0)172-408080
bgg. 06-10550172
amstelkade@reinaerde.nl
www.amstelkade.nl

Marco en Jaap

Dit bericht is geplaatst in Vlakwater. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.