Presentaties bij de buren

PRESENTATIES  en  THEMA-AVONDEN  in het kader van de winteractiviteiten 2015 – ’16 bij de
ALPHENSE  KANOVERENIGING  “DE KROMME AAR”

Ook dit winterseizoen hebben we weer enkele interessante presentaties en thema-avonden over uiteenlopende onderwerpen en belevenissen. Altijd op een woensdagavond in ons kanohuis, aanvang 20.00 uur.

De leden van onze buurverenigingen en andere kanorelaties uit de regio zijn van harte welkom; als jullie met velen komen dan graag even tevoren een seintje zodat we weten waar we op moeten rekenen.

Hieronder volgen 3 presentaties die we tot nu toe hebben gepland in de maanden november en december ’15.

>> Op 11 november 2015 komen Stef Strik en Gert-Jan Pieterse weer naar ons kanohuis met een prachtige “presentatie over de Roofvogels en Uilen in Nederland”.

uilAan de hand van fraaie beeldondersteuning wordt door deze vogelaars verteld welke soorten wij – soms ook vanuit de kano – kunnen waarnemen. Biotoop, voorkomen, jachttechniek, bedreigingen en kansen komen uitgebreid aan de orde. Er is volop ruimte voor vragen en discussie.

Roofvogels en uilen spreken bij veel mensen tot de verbeelding. Niet alleen hun uiterlijk maar ook hun unieke eigenschappen maken deze groep vogels zeer interessant.
Wat te denken van de snelheid van de slechtvalk die in duikvlucht makkelijk 200 km per uur of meer kan halen. Of de kerkuil die over zulke speciale zintuigen beschikt dat zij zelfs in nagenoeg donker een prooi feilloos weten te bemachtigen.
Tijdens de lezing wordt een selectie gemaakt van de in Nederland voorkomende roofvogels en uilen. Na de lezing kijkt u beslist met andere ogen naar deze bijzondere vogels, waarschijnlijk vol bewondering.

vogelaarsDus wil je meer te weten komen over de Nederlandse roofvogels, woon dan deze lezing bij.

Wij kennen dit IVN-duo nog van eerdere presentaties bij onze vereniging: ‘Water- en Moerasvogels’, ‘Kraanvogels’ en ‘Zwaluwen’. En zij hebben steeds een zeer hoge waardering gescoord !.

 >> Op woensdag 18 november 2015 hebben we een presentatie van onze eigen “AKV buitenlandse-kanotrektocht op de Gudena in Denemarken”, juni jl..

Het wordt een combinatie van een film van Henk Snaterse (dus deze keer niet van Wim Dieho) en een foto-presentatie met foto’s van diverse fotografen, samengesteld door Herman van Huis.

denemarkenEen tocht met 16 enthousiaste deelnemers over ruim 90 km van Skanderborg naar Langa (vlakbij Randers). De Gudena is een mooie rivier die in het landschap veel ruimte heeft gekregen en stroomt door prachtige natuurgebieden. En er was ook tijd ingeruimd om de steden Silkeborg en Randers te bezoeken.

Dit wordt een prachtige presentatie-avond, waarbij we hopen over te brengen dat wij het op en rondom deze rivier erg naar ons zin gehad hebben.

>> Op woensdag 2 december 2015 komt Rein Hagenaars met een lezing “Brandingkajakken”.
Hij geeft uitleg over technieken, materialen, golven en stromingen, natuur, EHBO etc., aan de hand van 25 jaar ervaring van varen en lesgeven in de branding.
Het is geen powerpoint, maar hij maakt er een leuke interactieve avond van met maquettes, strandvondsten en nog veel meer. Rein heeft een enthousiast verhaal van ruim een uur, geheel in eigen stijl.
rein hUiteraard neem hij een aantal exemplaren van zijn boek “Brandingkajakken in de Lage Landen” mee. Deze kunnen ter plekke aangeschaft worden à  € 20,- en zal hij met liefde signeren (misschien een leuk cadeau voor de sinterklaasavond of de kerst !).
Zoals gebruikelijk nodigen wij onze buurverenigingen uit bij onze presentaties/lezingen in de winterperiode, dat geldt in het bijzonder voor deze lezing !. Dus we rekenen op een (kano)huis vol enthousiaste brandingvaarders en belangstellenden voor deze spectaculaire tak van de kanosport. We mogen blij zijn dat wij, en ook alle buurverenigingen, zo dicht bij de kust wonen !.

Voor deze lezing vragen wij aan onze gasten een kleine bijdrage van € 2,50.

Alphense Kanovereniging “De Kromme Aar”
Herman van Huis en Jaap Kok

This entry was posted in Naast het water. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.