Verslag Rondje Pampus

Kennismaken met gróóóót water.

Dat er zondag 20 september een tocht op groot water voor beginners was hoorde ik bij toeval de vrijdag er voor. Gelukkig nog net op tijd. Het bleek dat ik de enige nieuwe grootwatervaarder was. Met Martine , Alex en Gerard laden we de boten op en reden naar Muiderberg. Daar ontmoetten we onze eigen Rein en Manon en ook Marian en Olga .

Na een duidelijke briefing voeren we naar Pampus. Hoewel de wind west 4 was, bleven de golven op dit traject nog vrij laag, zodat ik rustig kon wennen. Op Pampus werden we opgewacht door Wouter Wakkie, mijn kanomaatje van de tocht in Polen. Hij was van zijn vereniging, IJburg, rechtstreeks  naar Pampus gekomen. Ook  Rob van IJburg sloot zich bij ons aan.

DurgerdamNa een koffiepauze gingen we verder naar Durgerdam. Eenmaal uit de luwte werden de golven wel spannender. Dankzij de uitmuntende begeleiding door de ervaren grootwatervaarders lukte het mij ook om lekker door de golven te varen. De kajaks doken met veel gespat in de recht van voren komede golven. In de haven van Durgerdam was het tevergeefs zoeken naar een uitstapplek.Marian wist net buiten de haven een ministrandje en daar konden we goed de wal op. Met de kanttekening dat zo’n beetje iedereen mijn kajak stabiel hield bij het uit- en later bij het instappen.

Terug naar Muiderberg waren de golven eerst tamelijk rustig van opzij en later wat steviger recht van achter. Met een klein beetje opkanten (dank voor ook deze waardevolle tip) bleef ook mijn kajak mooi op koers. Over koers gesproken: Alex vertelde dat de afgesproken kompaskoers ook handig is als de golven zo hoog zijn dat je elkaar niet kunt zien.  Daar moet ik niet aan denken. Maar een tocht als deze maak ik graag nog een keer.

groepsfotoAls er dan een mailing kan komen aan alle niet-grootwatervaarders gaan er vast meer “nieuwelingen” mee.

Ab

Voor alle foto’s ga dan naar Foto’s of Picasa

This entry was posted in Grootwater, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.