Wormer- en Jisperveld zondag 6 september

Had je altijd al willen kanoën en direct daarna nog even een kanowinkel”tje” in willen gaan om toch je droomboot te kopen of je uitrusting aan te vullen? Of misschien overweeg je wel om een ander peddel of boot uit te proberen? Dan is dit de perfecte tocht voor je.

We beginnen bij Arjan Bloem in Wormer (www.kajak.nl) waar voldoende parkeermogelijkheid en ook een café ernaast is. De tocht gaat door het Wormer- en Jisperveld en zal een ronde van 16 km (kan uitgebreid worden tot 25 km) omvatten.

jisper

 

 

 

 

 

“Het Wormer- en Jisperveld is het grootste aaneengesloten veenweidegebied van West-Europa. Het bestaat uit honderden weilandjes omgeven door ruisende rietkragen en smalle slootjes. Het wemelt hier van de weidevogels. Rond 1000 n. Chr. werd dit oorspronkelijke veenmoeras ontgonnen voor de landbouw. Het veen klonk in door de ontwatering: het gebied ligt nu een tot twee meter onder zeeniveau. De talloze kleine watermolentjes zorgen ervoor dat de waterhuishouding op peil blijft. De natte eilandjes zijn alleen geschikt voor veeteelt. De koeien die hier grazen worden per boot vervoerd.”
(Bron: Natuurmonumenten)

Na afloop (of ervoor afhangelijk van wat de groep besluit) kan wie wil nog even de bij Arjan Bloem de winkel in gaan om te neuzen en de anderen kunnen in de tussentijd bij een kopje koffie en uitzicht over het water nog even nagenieten.

Wil je deze kans op een mooie tocht niet missen, geef je dan op bij Jos Geerdes (josgeerdes(at)ziggo.nl) en Ylva Grams (ylva.grams(at)gmail.com).  Jos neemt voor mij de vaarleiding waar aangezien ik dit weekend niet in Nedeland ben waarvoor zeer hartelijk dank.

Ylva

This entry was posted in Vlakwater. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.