Geef je mobiel

Verdien geld voor LKV Rijnland: “Geef je mobiel”

Over een half jaar gaan we met de boot van Rijnland verhuizen, voor oudere leden niets nieuws. We zouden immers al jaren geleden verhuisd moeten zijn. De verhuizing op zich brengt al aardige kosten met zich mee, maar we hebben ook nog wensen, eventueel nieuwbouw, nog meer verschillende kano’s, noem maar op. Een van de wensen is een steiger rondom de boot. Contributieverhoging is vaak niet het juiste middel om dit soort zaken te realiseren. Daarom willen we binnenkort van start gaan met een eerste actie om geld in te zamelen door leden. In de Rijnvaarder van juni jl. heeft u al een oproep van Mathijs Hobijn kunnen lezen over het verwerven van extra inkomsten.

mobielboxOns eerste plan is om mee te doen aan de actie “Geef je mobiel”. Bijna iedereen heeft wel één of meerdere oude mobiele telefoons liggen in een vergeten laatje. Nu is het tijd die op te zoeken en in te leveren op je club. Op dit moment wordt slechts 6 procent van alle mobieltjes hergebruikt, met inleveren help je dus niet alleen LKV Rijnland maar ook het milieu. Van alle ontvangen telefoons wordt beoordeeld of ze nog werken of werkend gemaakt kunnen worden. Een nog werkende IPhone 3 doet nog gauw 40 – 60 Euro. Als de telefoons niet meer gebruikt kunnen worden dan worden ze gerecycled en worden alle metalen zoals o.a. goud, zilver en koper teruggewonnen. Ook veelgebruikte kunststoffen worden hergebruikt. Naast oude mobiele telefoons willen we ook inkt- en tonercartridges inzamelen. De opbrengst van de ingeleverde telefoons en cartridges komt ten goede van LKV Rijnland. Op de club vindt je een verzameldoos voor oude mobieltjes met daarnaast een doos voor inkt- en tonercartridges.

Meer over de actie kan je lezen op www.geefjemobiel.nl Op YouTube kan je ook kijken hoe het werkt https://www.youtube.com/watch?v=LjKpj8EqpmE

Als vereniging willen we graag rondom de boot steiger hebben liggen, nu is het je kans om daaraan bij te dragen. En vergeet niet om je buren, klasgenoten of collega’s te vragen. Het maakt niet uit waar ze vandaan komen, als het er maar heel, heel, heel veel zijn. Hoe meer hoe beter.

mobieltjes

Naast deze actie, die we vanuit het bestuur opstarten wil ik nogmaals alle leden vragen na te denken over andere acties die we als vereniging kunnen opstarten en deze in te brengen bij het bestuur.

Siewert

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Geef je mobiel

  1. Ed Grootaarts zegt:

    Ik heb inmiddels weer twee telefoons liggen. Kunnen jullie daar nog wat mee?

  2. Jaap de Lange zegt:

    Ja hoor Ed, die worden nog steeds ingezameld, om te worden verkocht voor recycling.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *