Het Paard, geen Volendam en de “Unvollendete” van Marco

OLYMPUS DIGITAL CAMERA22 maart togen 11 Rijnlanders naar Almere om de klassieker Blocq van Kuffeler, Paard v Marken, Volendam vv te  varen. Het weer werkte mee, weliswaar koud en  stevige wind uit het oosten dus golven van opzij maar zonnig. Voor de  ervaren tot zeer ervaren deelnemers hoefde dat geen probleem te zijn. Vlot kwam iedereen aan  bij het vertrekpunt.. Terwijl het zonnetje al  voorzichtig kopjes gaf werd snel omgekleed,  zoveel mogelijk  uit de wind want koud was het!

OLYMPUS DIGITAL CAMERANadat tochtleidster Manon had uitgelegd dat Marco als aspirant tochtleider bij normale gang van zaken de tocht zou leiden met als coaches zijzelf en Freek gaf Marco een korte briefing waarin kompaskoersen en geschatte vaartijden werden uitgelegd. Hierna was het inschepen geblazen.

Zodra we de haven  uit waren  vielen de dwarsgolven de schrijver van dit verslag behoorlijk tegen. Hij worstelde met boot en elementen en zat niet lekker.  Moeizaam probeerde hij op koers te komen toen ” capsize” werd geroepen en ja, we hadden een zwemmer die met hulp van redster Manon weer snel in de boot zat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMarco bleef problemen houden en gaf aan terug te willen.  Beter tijdig gekeerd dan halverwege in de narigheid.  De ploeg keerde solidair terug. Het is fijn om je bij de moeilijke beslissing te stoppen gesteund te voelen door je medepeddelaars! Na rijp beraad werd besloten dat heen- en weer naar Marken gevaren zou worden. De 2 uitvallers zouden daar dan met de de Haas Express per auto er naar toe gaan om te lunchen met de vaarders. Dit lukte allemaal prima en zo had iedereen in ieder geval een verrassende dag. Niet helemaal volgens plan verlopen maar van zulke tochten leer je het meest!

Marco

En Marco, bedankt voor je perfecte voorbereiding namens de hele groep!

Voor alle foto’s ga dan naar Foto’s of naar Picasa

This entry was posted in Grootwater, Verslagen. Bookmark the permalink.