Nederlandse Dames U21 op het WK Kanopolo 2014

WK-kanopolo-02Met een team dat 3 maanden van te voren te horen kreeg dat het WK meer dan alleen een droom was, een team dat 3 weken van te voren nog van samenstelling veranderde, een team dat een jaar geleden nog niet bestond… waren we toch echt op het WK kanopolo in Thury Harcourt. Het Nederlandse damesteam U21 was een feit.

De eerste speeldag was gelijk een pittige. Tegen de Fransen hielden we de eerste helft goed stand, tot frustratie van het overvloedige Franse publiek, maar moesten daarna onze nederlaag erkennen. Ook Polen en Nieuw Zeeland waren een maatje te groot. ’s Avonds werden we perfect verzorgd door onze kokkin en hadden we een beregezellige bespreek-eet-spelletjes-filmtent.

WK-kanopolo-04-800De dag erna ging het beter. Na verlies tegen Engeland, kwamen we terug met een gelijkspel tegen Singapore. We merkten dat we steeds meer op elkaar ingespeeld raakten, zelfs tijdens zo’n groot toernooi was onze groei als team zichtbaar. Dit was de volgende dag goed te zien, tijdens een spannende pot tegen Canada die met een winst werd afgesloten. Duitsland, de wereldkampioen, was natuurlijk veel te sterk, maar toch wisten we hier ook kansen te creëren.

WK kanopolo-01Zaterdag was alweer de laatste dag van dit geweldige evenement. Nu wisten we overweldigend van Singapore te winnen, wat ons toegang gaf tot de plaatsingswedstrijd om de 5e/6e plaats. Bij deze wedstrijd ging de vermoeidheid en het gebrek aan ervaring parten spelen. Desondanks kunnen wij met trots zeggen: 6e van de wereld!

In dit team speelden vier (ex)Rijnlanders mee, Michelle, Noor, Elke en Sjoukje.

We willen iedereen bedanken voor de support, sponsoring, coaching en mentale steun! In het bijzonder Paul en Lieske, onze coaches, Ria, onze kokkin, Danny, voor het grenzeloze vertrouwen en natuurlijk alle ouders!

Zie ook Leiderdorps Weekblad week 43 pagina 13.

Elke, Marije, Michelle, Noor, Sarissa, Ysanne en SjoukjeWK-kanopolo-03

 

This entry was posted in Kanopolo, Verslagen. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nederlandse Dames U21 op het WK Kanopolo 2014

  1. Marco says:

    Gefeliciteerd meiden! Een geweldige prestatie!
    Marco van Son

  2. Martine says:

    Super gaaf dat jullie het zo ver hebben geschopt! Doorzetters 🙂

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.