Vinkeveen

IMAG0797 (2)-800Met een grote groep, veertien personen inclusief gastheer en gastvrouw Nico en Anneke, maakten we een rondje om de Vinkeveende Plassen vanuit de achtertuin in Vinkeveen. De vier nieuwe leden peddelden goed mee. Nico had een mooie route uitgestippeld door smalle vaarten, over plasjes en een stuk over de Zuidplas. De lunchpauze werd gehouden op een recreatieterrein (foto), met een officiele kano-uitstapplaats en heuse toiletten, zodat we nu eens niet de bosjes in hoefden te duiken. Dat kon ook niet met zoveel mensen in zondagse kleding op het terrein: tijdens de picknick waren we getuige van een doopplechtigheid waarvoor een groot gezelschap zich rond een afdakje had verzameld.

Het plan om het laatste stuk in twee groepen te varen, zodat de nieuwelingen niet de grote plas hoefden over te steken, haalde het niet. Met de hele groep werden de golven bedwongen met de Demmerikse Brug als orientatiepunt. Na aankomst op de Heulweg werden de koele drankjes geserveerd. In het clubhuis werd het vaarseizoen afgesloten met een slade- en broodjesmaaltijd en werden plannen voor de winter en het volgend seizoen gesmeed.

Foto’s van Nico vind je hier.
Foto’s van Nel staan op de blog.

Jaap

This entry was posted in Toervaren, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.