Avondtochtjes

Net als vorige winter zijn er ook nu weer leden bereid om op de woensdagavonden in het donker tochtjes te leiden. Dat zijn Arjan, Manon, Rein, Marco, Desiree en ondergetekende. Er worden nog invallers gezocht die kunnen inspringen als een van de vaarleiders een keer verhinderd is.

Vanaf 8 oktober t/m 1 april wordt er iedere woensdagavond vanaf 19.30 uur gevaren als de weersomstandigheden het toelaten. Dus niet bij onweer, windkracht > 6 Bf, dichte mist en ijs. Op 24 december gaat de kerstversiering mee, op 31 december de romeinse kaarsen. De vaarleider zal zo mogelijk tijdig een email bericht sturen als er niet wordt gevaren.

Het water wordt kouder. Vanaf eind oktober wordt het dragen van neopreen verplicht, in hartje winter ook een anorak. Een lampje is verplicht als je in het donker vaart. Een fietslampje voldoet, twee fietslampje zijn beter, een rondschijnende kanolamp is het beste. Heb je geen neopreen of lamp? De vereniging heeft een kanolamp te leen en als je geluk hebt vind je een passende long john (neopreen) bij de gevonden voorwerpen. Vraag mij naar de mogelijkheden.

Opgeven voor de avondtochtjes is niet nodig. Alle leden die geschikte uitrusting hebben kunnen meevaren, maar als je berichten wilt ontvangen over het annuleren van een tocht of andere bijzonderheden, kan je je bij mij opgeven voor de mailinglist
(vlakwater(at)kanorijnland.nl).

Jaap de Lange

This entry was posted in Toervaren. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.