Veluwerally

Zondag 28 september was het weer zover: de jaarlijkse Veluwerally, een prestatie kanotocht over de IJssel over 35, 50 of 100 km.

Zes Rijnlanders deden mee: Berend, Leon, Alex en Marco de 50 km naar Deventer; Jaap en Gerard de 100 km naar Kampen. Zaterdagmiddag werd koers gezet naar Giesbeek waar gekampeerd werd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet was schitterend weer en ‘s avonds zaten we nog lang bij elkaar in ons kampement. Het viel ons op, dat het beduidend minder druk was op het kampeerterrein dan voorgaande jaren maar de sfeer leed daar niet onder. Zondagochtend konden we nauwelijks vertraagd door de mist van start. Zelfs Marco wist alles in zijn boot te krijgen, daarbij geholpen door het ervaren oog van Berend. De 100 km matadoren gingen het eerst, op de voet gevolgd door “lightning” Berend die de koplopers nog voor Zutphen inhaalde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe overige drie noeste peddelaars volgden in een ontspannen tempo naar hun einddoel Deventer. Menig strandje werd aangedaan voor een pauze door deze drie. De 100 km cracks hadden daarvoor niet veel tijd. Zij finishten rond 18.30 uur in Kampen en werden bij binnenkomst aldaar met veel enthousiasme en applaus binnengehaald, een knappe prestatie. Op weg naar huis nog even langs de allemans Librije (de Mac) en rond 23 uur leverde Leon het peddelgeboefte met de “kajakvloot” achter de auto weer veilig af in Leiderdorp. Het was weer grote klasse!

Marco
(foto’s van Leon)

 

 

This entry was posted in Toervaren, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.