Herfsttocht

IMAG0731Met zes leden van KV Lisse, zeven van Kano Rijnland en een introducé (de zoon van Alex), ging de Rijnland Herfsttocht om half elf van start. Een stevige wind blies ons de haven uit, een waterig zonnetje prikte af en toe door het wolkendek. De Jonge Vos jr. wilde wel eens met eigen ogen zien wat het inhield, kanovaren, en vond het wel een uitdaging om een stukje mee te varen zonder ooit in een kano te hebben gezeten.

IMAG0733De uitdaging werd al snel te groot en nog maar net op de Does besloten vader en zoon om terug te keren naar het clubhuis. Met twaalf opvarenden ging het verder over de Dwarswatering en de Zijl naar het Joppe. Daar kregen we te maken met een stevige golfslag en vooral tegenwind, die twee Lissenaren deed besluiten langs de andere kant het eiland Koudenhoorn te passeren en elkaar op het strandje te ontmoeten voor de lunchpauze.

Langs de Warmonder Leede en de Haarlemmer Trekvaart was het uitkijken voor sloepen en plezierjachten van twee kanten; ondanks de geldende maximum snelheid vinden motorvaarders het toch nodig om kano’s in te halen op de smalle vaart met onoverzichtelijke bochten en kruisingen. Ineens was Alex daar, hij had zijn zoon thuis afgeleverd en was de tegengestelde richting in gevaren. We volgden de Morssingel en het Galgenwater naar de Spinnenbrug. Even bukken en daar verdween het hele gezelschap in het donker, om er aan de Rapenburg kant weer uit te komen. Zonder spinnenwebben in het haar, dat viel dus reuze mee. Een fraai stukje Leidse Binnenstad volgde, langs het Rapenburg, de Groenhazengracht met het kleinste grachtenhuisje van Leiden, de Witte Singel en de Vliet. Tijdens de korte drijfpauzes konden de gasten uit Lisse zich aan het stedenschoon vergapen en konden de vermoeide kanovaarders weer op adem komen.

IMAG0735Eenmaal op de Nieuwe Rijn was het een kwestie van ontspannen rechtuit blijven varen tot de Does. Intussen hadden Nel en Erik de soep opgewarmd en de drankjes koud gezet. De soep van Aad smaakte uitstekend na een dag peddelen (zonder peddelen ook).

Volgend jaar weer? Of gaan we dan naar Lisse?

Jaap
Foto’s van Nel (meer foto’s binnenkort op de fotoblog)

Foto’s genomen vanaf het water (Peter): Picasa (originele grootte) of via dit Blog

This entry was posted in Toervaren, Verslagen. Bookmark the permalink.

1 Response to Herfsttocht

  1. Marco says:

    Magistraal stukje Jaap dank!
    Groetjes,
    Marco

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.