Weipoort

Eindelijk was het dan zo ver, de Weipoort tocht, door het altijd mooie Zoeterwoude .We vertrokken met zijn achten, met het zonnetje in de rug gingen we op pad. Na het passeren van de molen op de Meerburgerwetering, op zoek naar een goede plek voor ons welverdiende bakkie leut. Op een goede hint van Elly vonden we een mooi plekje op de steiger op de Vlietlanden. Na onze versnaperingen begon het heel zacht te spetteren, hup iedereen zijn anorak aan, dat bleek later geen overbodige luxe.

IMAG0648Nu moesten we weer terug naar de Meerburg; overdragen over de A4 was geen optie, terugvaren ook niet, het leek ons wel een uitdaging om onder de A4 door te gaan. Hoogte 50 cm, met zijn allen twee aan twee er onderdoor, bleek tot onze verbazing aan het eind een steiger te staan waar we niet onderdoor konden. Okee hup dan maar iedereen eruit.

Uiteindelijk kwamen we aan bij onze 17 hindernissen, en tot onze grote verbazing stond daar bij de eerste brug, onze “brugwachter Jaap” die netjes alle 17 bruggen open deed, geweldig. Voor ons was het dus volop genieten van al dat natuurschoon op het laatste stuk. Het was weer een mooie dag.

De foto’s zijn van Nel, ook te zien op Picasa.

Leon Meijer

This entry was posted in Toervaren, Verslagen. Bookmark the permalink.

1 Response to Weipoort

  1. Marco says:

    Leuk stukje Leon! Waarom zei je niets te hebben met schrijven? Goed gedaan man!
    Groetjes,
    Marco

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.